Изборният ден в Област Пазарджик започна в спокойна обстановка. Всички

...
Изборният ден в Област Пазарджик започна в спокойна обстановка. Всички
Коментари Харесай

Спокойно започна изборният ден в Пазарджишко

Изборният ден в Област Пазарджик стартира в спокойна конюнктура. Всички пространства за гласоподаване бяха предадени от охраняващите ги полицейски чиновници на секционните изборни комисии.

Предприети са всички нужни ограничения за защитата на публичния ред, пожарната сигурност и обезпечаването на умерено протичане на изборния ден. В защитата са ангажирани над 700 чиновници на Министерство на вътрешните работи.

Създадена е организация и звената „ Български документи за идентичност “ ще работят в днешния ден от 8.30 до 19 часа. Те ще издават удостоверения (за изгубени/откраднати/повредени/унищожени персонални карти и документи с изминал срок) предвид на практикуване на изборните права на жителите. Само през вчерашния ден са издадени общо 6 удостоверения за гласоподаване на жители, а за интервала от 28 март до през днешния ден са общо 25 броя.

Припомняме, че в изборното помещение не се позволяват въоръжени лица и такива, носещи предмети, рискови за живота и здравето на жителите. Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника за снимане на метода на гласоподаване.
Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възобновяване на реда, когато това е належащо и има надлежно решение на секционната изборна комисия.

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушавания, които попречват естественото протичане на изборния развой и са съотносими към дейностите на Министерство на вътрешните работи, на денонощната телефонна линия 02 90 112 98 и имейл.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР