Иван Гешев започна реални действия срещу Бойко Борисов и хунтата

...
Иван Гешев започна реални действия срещу Бойко Борисов и хунтата
Коментари Харесай

Иван Гешев в атака! Бойко пренасял чували с пари с „Авиоотряд 28“

Иван Гешев стартира действителни дейности против Бойко Борисов и хунтата ГЕРБ! Бившият министър председател е на мушката за  преместване на чували с пари с държавния „ Авиоотряд 28 “!

Във връзка с поетите задължения за даване на справедлива информация на българското общество, Прокуратурата на Република България уведомява, че:

През миналата седмица във Върховна касационна прокуратура са постъпили:

– два сигнала от жител, съдържащи изказвания за противоправни дейности на членове на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет – К.Ч. и Г.К. ( Калина Чапкънова и Георги Кузманов, б.ред.)

– сигнал от съдружие, съдържащ изказвания за употребявано общинско жилище в София от някогашен член на Европейския парламент – М.Г.

– сигнал от жител, съдържащ изказвания за пренесени при започване на 2021 година през границата на страната към непозната страна големи суми в български левове посредством потребление на летателни средства на Държавен авиационен оператор (старо име „ Авиоотряд 28 “).

Реклама

– сигнал от гражданско съдружие, съдържащ изказвания за корупция и корист с власт от Б.Б. – ръководител на политическа партия, М.Н. – някогашен министър и други лица.

С оглед публичната значителност на случаите, по същите се правят персонални инспекции от прокурори при Върховна касационна прокуратура. В взаимозависимост от спецификата на въпросите и в сходство със закона ще бъдат осъществени всички нужни дейности за изясняване на изнесените изказвания, в това число и условие на информация от КПКОНПИ, ДАНС, Национална агенция за приходите, Министерство на вътрешните работи, ГДНП, ГДБОП и други министерства и ведомства.

Във Върховна касационна прокуратура се прави и персонална инспекция по отношение на изнесени от основния прокурор на Република България по време на брифинг на 15.05.2023 година данни за осъществена търговия с въздействие и политическа корупция от лица на висши държавни позиции. На 19.05.2023 година от основния прокурор са снети пояснения, като са приобщени и материали от голяма важност за откриване на обективната истина.

Обществено знае се от известие на Софийска градска прокуратура (https://prb.bg/sgp/bg/news/aktualno/64651-sofiyska-gradska-prokuratura-izvarshva-proverka-vav-vrazka-sas-signala-ot-borisl), че по сигнал от Борислав Боби Сарафов – шеф на Национална следствена служба и заместител на основния прокурор по следствието, се прави инспекция. Главният прокурор е постоянно свикан за 22.05.2023 година в Софийска градска прокуратура и са му снети пояснения.

Обществено знае се също, че Софийска градска прокуратура (https://prb.bg/bg/news/64577-pressaobshtenie-na-sofiyska-gradska-prokuratura) реализира управление и контрол по досъдебното произвеждане, формирано във връзка опита за нападение против основния прокурор на Република България.

За обективно изясняване на всички обстоятелства и условия и съобразявайки Решение № 11 от 23.07.2020 година по дело 15/2019 година на Конституционния съд (https://www.constcourt.bg/bg/act-6836), с експлицитни заповеди основният прокурор е разпоредил разпределянето на постъпващи във Върховна касационна прокуратура материали, както и упражняването на пълномощията на основен прокурор според Закон за съдебната власт и Наказателно-процесуален кодекс по изброените нагоре случаи, да бъде осъществявано от негов заместител при Върховна касационна прокуратура.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР