Иван Гешев ударно трасира пътя си към политиката. Прокурор №1,

...
Иван Гешев ударно трасира пътя си към политиката. Прокурор №1,
Коментари Харесай

Гешев е новият спасител! Прокурор №1 трасира пътя си към партиен лидер с „битка с мафията”

Иван Гешев стремително трасира пътя си към политиката. Прокурор №1, за който първо Narod.bg разкри, че има проекти да оглави своя партия в националистическия набор с опорката, че той единствен се бори с мафията, удостовери обявата ни с съответни дейности.

Всяка Окръжна прокуратура ще има специфичен отдел за битка с проведената престъпност, а приемните на административните ръководите се отварят още веднъж за срещи с жители.

Това са част от ограниченията, които Гешев начерта за справяне с изказвания от него взрив на престъпността на Национално заседание на обвинителите, провело се на 25 октомври, оповестиха от държавното обвиняване.

Както до момента Гешев не цитира никакви съответни данни за растежа на закононарушенията, само че повтори тезата си, че ситуацията се е влошило след закриването на профилираното правораздаване.

Според новият герой №1 против престъпността се връщат форми на бандитизъм, за които се считало, че са изчезнали. „ Причините са сложни, измежду тях е неналичието на схващане у управленията на някои институции за това що е страна и държавност.

Резултатът от войната против правосъдната власт, законодателният волунтаризъм и опитите с правото е това, което виждаме – никой не е застрахован, че до момента в който се движи по тротоара някой пийнал или дрогиран водач няма да му аргументи телесна щета или гибел.

Реклама

Виждаме мигрантите, виждаме какво се случва с растежа на телефонните измами “, съобщи пред прокурорите и следователите Иван Гешев.

Главният прокурор изиска от депутатите в 48-ото Народно заседание с писмо до всеки един от тях работа за дълбока правосъдна промяна. Повечето партии в Народното събрание се сплотяват към настояването за неговата оставка, без някогашния длъжностен министър председател Стефан Янев, който е ръководител на най-новата партия в Народното събрание – „ Български напредък “.

На 25 октомври, вторник, някогашният длъжностен министър председател се срещна с Гешев, с цел да му каже, че не желае неговото отдръпване, а в противен случай – предложи правилен сътрудник. По време на вчерашната среща пред Янев и депутатите от парламентарната му група, Гешев повтори в огромна степен същите изказвания, които съобщи и през днешния ден пред Националното заседание на прокурорите.

Гешев предлага „ с оглед осъществен разбор и оценка на зачестилите закононарушения по направленията проведена престъпност, разпространяване и трафик на наркотични субстанции, мигрантски напън “, „ телефонни измами “, както и корупция „ по високите етажи на властта “ да се образуват взаимни екипи от прокурори, сътрудници от ДАНС и чиновници от Министерство на вътрешните работи, които да „ подсигуряват дейната и функционална работа против причинителите на сходни закононарушения “.

„ Ще се предложи основаването на взаимни екипи сред прокуратурата, Министерство на вътрешните работи и ДАНС, които да проучват, правят оценка и реализират непрекъснат мониторинг на наличните данни за посочените закононарушения.

Тези екипи в незабавен порядък ще провеждат и организират съответните дейности според функционалната подготвеност на всяка от институциите “, предлага още Гешев.

Гешев разгласи още, че във всяка Окръжна прокуратура ще има отдел за следствие на проведена престъпност и корупция, както и че ще се отворят още веднъж приемните за жители към всеки административен началник.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР