ITF W25 Парну, финалГергана Топалова – Вероника Фалковска 5-7, 2-6Гергана

...
ITF W25 Парну, финалГергана Топалова – Вероника Фалковска 5-7, 2-6Гергана
Коментари Харесай

Топалова претърпя поражение на финала в Парну


ITF W25 Парну, край

Гергана Топалова – Вероника Фалковска 5-7, 2-6

Гергана Топалова не съумя да стигне до втори следващ ITF трофей откакто претърпя проваляне от третата сложена Вероника Фалковска (№334) на финала на W25 шампионата в Парну. Двубоят можеше да се развие по доста по-различен метод, защото българката водеше с 5-3 в първия сет, само че за жалост нейната съперничка съумя да обърне развоя на мача.

Топалова записа по-малко асове (1-4) и направи повече двойни неточности (6-2), като в това време завоюва 59% от точките си на първи сервис (20/34) против 78% за Фалковска (29/37). Българката осъществя две от петте си точки за пробив (40%), до момента в който нейната съперничка оползотвори пет от седемте брейкпойнта, до които доближи (71%).

Двубоят стартира чудесно за Топалова, която даде единствено три точки в първите три гейма. Впоследствие обаче Фалковска усъвършенства доста представянето си и върна пробива, възстановявайки равенството при 3-3. Полякинята бе покрай поврат, само че Топалова избави брейкпойнт и завоюва подаването си в седмия гейм, след което проби за 5-3.

Българката обаче не съумя да се възползва от опцията да сервира за сета, а по-късно Фалковска още веднъж изравни. Силната серия на полската тенисистка продължи и тя стигна до нов пробив, с който завърши първия сет при 7-5 в своя изгода.

Топалова на два пъти поведе при започване на втория сет, само че нейната съперничка не ѝ разреши да натрупа задатък. Фалковска последователно откри цялостен надзор върху протичащото се на корта и завоюва последните пет гейма в мача, триумфирайки със 7-5, 6-2 след час и половина игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР