Италия регистрира рекордните 40 902 нови случаи на коронавирус през

...
Италия регистрира рекордните 40 902 нови случаи на коронавирус през
Коментари Харесай

Италия с антирекорд: 40 902 нови случая на COVID-19

Италия записва рекордните 40 902 нови случаи на ковид през последното денонощие, съобщи Ройтерс. Вчера управляващите оповестиха за 37 978 новозаразени.

От затруднения от болестта за миналите 24 часа са умряли 550 души, което е по-малко спрямо 636-те смъртни случая през вчерашния ден.

Случаите на болест в Италия от началото на пандемията към този момент са 1 107 000, а общият брой на умрелите възлиза на 44 139.

Най-засегната си остава северната област Ломбардия с 10 634 новозаразени, против 9291 през вчерашния ден.
Ограниченията, целящи закъснение на растежа на инфектираните с ковид, ще обзет още италиански области. В неделя Тоскана и Кампания ще бъдат оповестени за високорискови " червени зони ", заяви през днешния ден министерството на опазването на здравето, представено от Ройтерс.

В опит да ограничи разпространяването на болестта, италианското държавно управление вкара предходната седмица тристепенна система, с разнообразни по мощ ограничавания. Първоначално в алената зона бяха сложени четири района, два - в оранжевата, а останалите - в жълтата, която е с сдържан риск.

В началото на тази седмица и през днешния ден зонирането беше ревизирано доста, след преценка на последните данни, в това число на растежа на новите случаи по места и на % заети кревати в лечебните заведения.

В неделя Тоскана и Кампания ще бъдат прибавени към аления лист, където към този момент попадат богатите северни области Ломбардия, Пиемонте и Вале Д`Аоста, провинция Болцано (в региона Трентино - Алто Адидже (Южен Тирол) и южната област Калабрия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР