Италия предупреди, че бъдещето на зоната за безгранично свободно придвижване

...
Италия предупреди, че бъдещето на зоната за безгранично свободно придвижване
Коментари Харесай

Премиерът на Италия предупреди, че зоната за свободно придвижване в ЕС е под заплаха заради миграцията

Италия предизвести, че бъдещето на зоната за безгранично свободно напредване в Европейския съюз е под опасност, написа английският вестник The Guardian, представен от " Фокус ". Министър-председателят на Италия Джузепе Конте съобщи, по време на мини срещата на върха на Европейски Съюз в Брюксел, че проектът, показан от държавното управление му на срещата, съставлява смяна на парадигмата в оправянето с миграцията. Но амбициозния му ход за смяна на това, което той назова остарели правила на Европейски Съюз, които ръководят кой е виновен за претендентите за леговище, е евентуално да срещне съпротива от други страни

Планът от 10 точки, показан от държавното управление му, възражда доста хрумвания препоръчани от предходни италиански държавни управления, като да вземем за пример апела върху всички държави-членки от Европейски Съюз за отговорно шерване на мигранти, избавени в морето, и орязването на европейско финансиране за страни, които отхвърлят приема на мигранти.

Лидерите на 16-те страни от Европейски Съюз, които бяха на срещата, показаха облик на само. Министър-председателят на Испания Педро Санчес съобщи, че диалозите са били откровени и открити “, макар че не са довели до „ никакви съответни последици или изводи “.

Срещата в неделя слага сцената за от дълго време плануваното събиране на всички европейски водачи в четвъртък, където ще е по-трудно да се маскират дълбоките разделения на Европа по връзки на миграцията. Унгарският министър-председател Виктор Орбан, може да се чака да повтори своята гневна съпротива към мигрантските квоти, политика опонирана и от други Централноевропейски страни.

Последната среща не беше единствено животоспасяваща за Меркел, само че и опит за избавяне на зоната за безгранично свободно напредване на Европейски Съюз, която се вижда като едно от върховите достижения на Съюза. Преди срещата даже да стартира, раздялите бяха на показ, откакто Италия и Малта си размениха обиди за това коя страна е виновна невъзможността на транспортен съд с 234 мигранти да дойде, откакто и двете страни му отхвърлиха пристанище.

В своя десетточков проект Рим ще търси разрушение на връзката сред страната, която избавя мигранти и страната задължена да обработи настояванията за леговище. Според сегашните правила, страна от Европейски Съюз е виновна за обработката на претенденти за леговище на всички нови идващи, което сложи голям напън върху средиземноморските страни, изключително Италия и Гърция.

Италианският проект приканва всяка страна от Европейски Съюз да сложи квота за стопански мигранти и декларира, че мигрантски центрове са нужни и в други страни. Италия също поддържа концепцията за мигрантски лагери в Северна Африка, които да обработват настояванията за леговище на хора, избавени в морето. Въпреки че концепцията остава на хартия и нито една африканска страна не се е съгласила да одобри такива центрове, концепцията генерира доста повече консенсус измежду водачите на Европейски Съюз, в сравнение с по какъв начин да се ръководят хора, когато стигнат Европа.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР