Италия отново направи задължително носенето на предпазни маски на открито

...
Италия отново направи задължително носенето на предпазни маски на открито
Коментари Харесай

Статистиката напомни за април: Италия връща задължителните маски на открито

Италия още веднъж направи наложително носенето на защитни маски навън в цялата страна в опит да ограничи растежа на инфекциите от COVID-19, заяви италианското здравно министерство, представено от Ройтерс.

След преодоляването на епидемията посредством въвеждане на строга карантина сред март и май в този момент Италия е изправена пред дълготраен растеж на новите случаи през последните два месеца. През последната седмица страната съобщаваше за над 2400 новозаразени на ден, демонстрират данни на Ройтерс.

Указът, въвеждащ наложително носене на маски навън, евентуално ще влезе в действие от на следващия ден, заяви държавен източник, добавя Българска телеграфна агенция.

Няколко италиански области, в това число Лацио, към столицата Рим, към този момент направиха носенето на маски наложително.

Италия е записала максимален брой умряли от COVID-19 в континентална Европа с над 36 000 доказани смъртни случая от началото на епидемията на 21 февруари.

Дневният приръст на новозаразени сега в Италия обаче е доста по-нисък от този в други огромни европейски страни като Франция, Испания и Англия.

Италианското държавно управление одобри също декрет за удължение на изключителното състояние поради COVID-19 до 31 януари. Първоначално се предвиждаше то са завърши в средата на октомври.

Извънредното състояние дава по-големи пълномощия на централното държавно управление , което улеснява управляващите да заобикалят бюрокрацията, възпрепятстваща процеса за взимане на решения.

Италия записва 3678 нови случая на болест с ковид за последните 24 часа, оповестява министерството на опазването на здравето в страната. Така за пръв от април случаите на ковид в Италия за денонощие надвишават 3000, съобщи Ройтерс.

Днес има и 31 смъртни случая, свързани с COVID-19 по отношение на 28 през вчерашния ден, като това е доста по-малко спрямо пика на пандемията в Италия през март и април.

Италия беше първата страна в Европа , която беше ударена от COVID-19, и смъртността там е на второ място на континента; преди нея по този индикатор е единствено Англия.

По публични данни, от началото на епидемията в Италия през февруари са умряли 36 061 души, а общият брой на записаните случаи на ковид е 333 940.

Благодарение на една от най-строгите карантини в света до лятото италианското държавно управление съумя да овладее разпространяването на болестта, отбелязва Ройтерс.

През последните два месеца обаче броят на новите случаи последователно се усили, само че все пак в Италия има доста по-малко инфекции на денонощие, в сравнение с други места в Европа като Франция, Испания и Англия , които записват всекидневно хиляди повече случаи.

За последно Италия регистрира над 3000 случая на 24 април. Тогава, единствено няколко седмици преди държавното управление да позволи на питейни заведения, заведения за хранене и магазини още веднъж да отворят, бяха регистрирани 3022 случая на болест. Същия ден починаха към 420 души.

Гръцките здравни управляващи оповестиха през днешния ден , че през последното денонощие в страната са доказани 407 нови случая на коронавирусна зараза, като 25 от тях са при идващи от чужбина, оповестява в. " Катимерини ".

Общият брой на доказаните случаи в страната доближи 20 947 души, като 55,9 % от тях са мъже.

Националната работа за публично здраве заяви, че през последните 24 часа са умряли четирима пациенти, с което общият брой на жертвите е повишен на 424.

Осем души остават интубирани в интензивни отделения, а 232 души са напуснали интензивните отделения.

Досега са направени общо 1 379 036 теста.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР