Италия гласува на извънредни парламентарни избори, които ще определят следващото

...
Италия гласува на извънредни парламентарни избори, които ще определят следващото
Коментари Харесай

Избори в Италия: Очаква се победа на десния блок

Италия гласоподава на изключителни парламентарни избори, които ще дефинират идващото ръководство на третата по величина стопанска система в Европейски Съюз.

Почти 51 милиона души имат право на глас. След последните избори бяха признати промени, ориентирани към усъвършенстване на работата на Народното събрание и понижаване на разноските му за данъкоплатците. Така съставът на Сената – горната камара – ще бъде от 200 души, до момента в който Камарата на депутатите – от 400 членове.
Грешно е да не гласуваш, тъй като е значимо да изразиш мнението си, даже и с празна бюлетина. Все още не съм решила дали ще гласоподавам, тъй като не виждам представител на концепциите на младежите.
Лаура Гелфи, студентка

Въпреки тежкия миг за Европа, изборите в Италия може да записват най-ниската изборна интензивност в актуалната история – съгласно анализатори под 70 на 100.

За пръв път след края на Втората международна война крайнодесен водач и жена може да застане на премиерския пост – Джорджия Мелони, чиято партия „ Италиански братя “ води в изследванията на публичното мнение.

Като се вземе поради разпокъсаният политически набор, нито една партия не може да завоюва болшинство, с цел да ръководи сама. Това допуска дълго време за договаряния и създаване на ръководеща коалиция.

Солидният избирателен пакт на десните сили има преимущество, защото левоцентристите не съумяха да оформят обединен лагер.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР