Италия е популярна с красивите си и живописни плажове. Но

...
Италия е популярна с красивите си и живописни плажове. Но
Коментари Харесай

Шест плажни дестинации в Италия, за които само местните знаят

Италия е известна с красивите си и живописни плажове.

Но крайбрежието не е единствено Амалфи или Чинкуе Терре. Защото Ботуша крие и доста секрети съкровища, за които единствено италианците знаят.
Гаета, Лацио
Гаета е прелестен крайбрежен град единствено на два часа път от Рим (към Неапол) с риболовна традиция, с доста монументи на културата и забележителности, чисто море и локални кулинарни специалитети.

Прекарайте дните си на плажа, а вечерта пробвайте от пресните морски блага. Завършете деня с коктейл в ръка в един от многото оживени питейни заведения в историческия център.
Сцила, Калабрия

Италианският юг е изпълнен с топло гостолюбие, невероятна храна и още по-невероятни плажове. Въпреки това задграничните туристи постоянно го подценяват.

Разположен единствено на 20 минути от Реджо ди Калабрия, Сцила е картинно морско градче с аспект към пролива на Месина. Лесно може да извършите до тук еднодневна екскурзия. Насладете се на някогашната цитадела Ruffo Castle, която стои впечатляващо над града.

От едната страна има плажна алея с тюркоазена вода, а от другата е очарователният квартал Chianaalea. Разходете се по тесните калдъръмени улички и купете локални артикули и творби на изкуството, или вечеряйте на някой от доковете по крайбрежието.
Понца, Лацио

Този остров е една от най-добре защитаваните секрети на Италия. Живописният град и пристанището са осеяни с пастелни цветни здания и притеглят вечер с аперитиви, танци и занимания онлайн.

Нощният живот на Понца е прочут, че притегля VIP посетители и италианските футболисти, само че по някакъв метод резервира чувството за елементарност и независимост.

Пунта Ала, Тоскана

Разположен в провинция Гросето в Тоскана, Пунта Ала предлага съвършената композиция от плаж и природа. Той е известен приморски град за италианците, защото локалният туризъм се развива още през 70-те години.

Някои хотели имат частни плажни клубове, само че няма да ви липсват и многочислени заливи и уединени плажове. И тук вечер може да се насладите на питейни заведения, заведения за хранене и занимателни стратегии.
Санта Маргарита ди Пула, Сардиния

На най-югозападния завършек на Сардиния, Санта Маргарита ди Пула е на 45 минути с кола от районната столица Каляри. Докато целият район е прочут със своите кристално чисти плажове и бял пясък, южната част на острова е по-недокосната.

А плажовете в Санта Маргарита ди Пула са тъкмо това: чисти, девствени и с милиони оттенъци на тюркоазеното. Интересното е, че античният град Нора се намира навръх север от региона и към момента може да бъде посетен.
Изола Бела, Сицилия
В края на елегантния град Таормина, Изола Бела е един от най-красивите и известни плажове в Сицилия. Това е мястото, където археологията, храната, извършването на покупки и слънчевите бани се съчетават с съвършеното бягство на плажа.

В красива предпазена пясъчна линия, дребният остров може да се похвали със смарагдови води, които са идеални за плуване и гмуркане с шнорхел. Нагоре по хълма има питейни заведения, магазини и заведения за хранене, а плажната линия е задоволително уединена, с цел да обезпечи успокоение.

В региона има древен гръцки амфитеатър, а локалните туроператори ще ви провеждат екскурзии до вулкана на връх Етна.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР