Италианското специализирано издание ТuttoCalcioNews публикува интересен материал за една от

...
Италианското специализирано издание ТuttoCalcioNews публикува интересен материал за една от
Коментари Харесай

В Италия: Гунди е най-великият български футболист

Италианското профилирано издание ТuttoCalcioNews разгласява забавен материал за една от легендите на българския футбол и Левски – Георги Аспарухов.

„ Ако помолите някой инцидентен футболен почитател да уточни най-хубавият български футболист за всички времена, то отговорът ще бъде: Христо Стоичков! Носител на Златната топка и приказен футболист, който играеше на високо равнище в Барселона и националния си тим и имаше съществена роля за класирането на България в четворката на света в Съединени американски щати през 1994”, пишат от изданието.

„ Именно неговото име ще чуете на всички места, като се изключи едно място – България. Там ще ви кажат друго име, на процедура непознато за всички останали. Те ще ви кажат, че по-силен футболист от Георги Аспарухов, България в никакъв случай не е имала”, продължава материалът.

Авторите му показват още, че в класацията на Изследователския център за статистика и футболна история за „ Футболист номер 1 на 20 век”, Гунди се подрежда на 40 място в международен мащаб, изпреварвайки имена като Джиджи Рива, Паоло Малдини, Роберто Баджо и несъмнено, Христо Стоичков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР