Италианското правителство прие указ с извънредни нови мерки за овладяване

...
Италианското правителство прие указ с извънредни нови мерки за овладяване
Коментари Харесай

На метър един от друг и още драконовски мерки в Италия срещу коронавируса

Италианското държавно управление одобри декрет с изключителни нови ограничения за преодоляване на ковид, пробвайки да се пребори с най-голямото огнище на заболяването в Европа.

" Ройтерс " обобщава някои от главните моменти в указа. Всички ограничения ще важат до 3 април, в случай че не се реши друго, и засягат цялата страна.

Безопасно разстояние

Италианците не би трябвало да се ръкуват или да се прегръщат и би трябвало да съблюдават безвредно разстояние " от най-малко един метър " между тях. Маски би трябвало да носят единствено хората със признаци или тези, които се грижат за болен.

Обществени прояви

Указът подрежда да се анулират събития от всевъзможен темперамент, които допускат събиране на хора и не разрешават да се съблюдава правилото за единия метър разстояние. Всички кина и театри би трябвало да бъдат затворени.

Училища и университети

Всички учебни заведения и университети ще бъдат затворени от през днешния ден най-малко до 15 март. Насърчава се образованието онлайн.

Няма да се прекъсва образованието на лекари и здравни служащи, които са доста нужни за намиращата се в затруднено състояние здравна система.

Спорт

Всички спортни събития би трябвало да се проведат при закрити врата. В указа не се показват съответни събития, само че футболната администрация удостовери, че визира всички професионални футболни мачове.

В указа се показва, че спортни зали, плувни басейни и спортни центрове може да останат отворени, в случай че хората поддържат един метър безвредно разстояние между тях.

Домашна карантина

Лекарите може да наредят на тези, които са пътували до така наречен червени зони, най-засегнатите от вируса, да останат под домашна карантина за две седмици. Ако проявят признаци на заболяването, би трябвало да носят маска и да стоят в стаята си със затворена врата.

Фотогалерия: Хората, които рискуват здравето си в италианската "червена зона " >

Правителството предлага възрастните хора и тези със болести да си останат вкъщи, в случай че не е доста неотложно да излязат. Няма рекомендация за съответна възраст.

Работа

Правителството съобщи, че ще разхлаби разпоредбите за работа от у дома и че на всеки, който може да прави работата от вкъщи си, би трябвало да бъде позволено да го прави.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Китайският ковид (233)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР