Италианският посланик във Великобритания обвини вчера списание Economist, че използва

...
Италианският посланик във Великобритания обвини вчера списание Economist, че използва
Коментари Харесай

Добре дошли в Бриталия - защо корица на The Economist разочарова Италия

Италианският дипломат във Англия упрекна през вчерашния ден списание Economist, че употребява " най-старите стандарти " за последната си корица.

На нея е изобразена досегашната английска министър-председателка Лиз Тръс, облечена като римски центурион. Тя държи щит във формата на пица и вилица със спагети (вместо копие).

Карикатурата е съпроводена с текст: " Добре пристигнали в Бриталия " ( “Welcome to Britaly ”).

 
       View this post on Instagram                      
A post shared by The Economist (@theeconomist)

В публикацията си седмичникът употребява Италия като отрицателна база за съпоставяне по отношение на рецесията в английското държавно управление. Вчера Тръс подаде оставка – едвам 44 дни откакто пристигна на власт, с което стана най-кратко управлявалият английски министър председател в историята.

 

" Политическата неустойчивост, която преди отличаваше Италия, болести изцяло Англия ", се споделя в публикацията на Economist. В нея се акцентират и ниският напредък и подчинеността на финансовите пазари като други съпоставения сред двете страни.

Посланик Иниго Ламбертини разкритикува корицата, която по негово мнение " за жалост е въодушевена от най-старите стандарти ". Писмото, адресирано до английското издание, беше оповестено в Twitter.

 

???????????????????????? a remark from Ambassador @InigoLND@ItalyinUK???????????????????????? #economist#italypic.twitter.com/VfmoTCgcUO
— Italy in UK (@ItalyinUK) October 20, 2022
" Макар че спагетите и пицата са най-търсената храна в света, като вторият по величина производител в Европа бихме ви предложили за идната корица да изберете за многообразие нещо от нашата авиокосмическа, биотехнологична, автомобилна или фармацевтична индустрия ", означи Ламбертини.

Британското списание призна, че " сравнението сред двете страни е неопределено ", акцентирайки по-слабото показване на Италия във връзка с темпа на напредък на продуктивността, както и по-ниският английски дълг.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР