Италианските депутатки ще могат да водят и кърмят бебетата си

...
Италианските депутатки ще могат да водят и кърмят бебетата си
Коментари Харесай

Революционно! Италианските депутатки ще може да... кърмят в парламента

Италианските депутатки ще могат да водят и кърмят бебетата си в Камарата на депутатите (долната камара на италианския парламент), съобщи ДПА, цитирайки решение на парламентарна комисия от през днешния ден.

Правилникът, съгласно който само депутати имат право да участват в залата по време на съвещания, ще бъде изменен и към този момент ще разрешава наличието на дребни деца и техните майки. Ще бъде отделена и специфична зона за кърмене в дъното на пленарната зала на долната камара на италианския парламент.

Джилда Спортиело, представителка на парламентарно показаното Движение " Пет звезди " и вносителка на проекторешението, съобщи пред италианската организация АНСА, че се надява измененията да влязат в действие до края на годината.

" Най-накрая! " написа в Туитър Личия Рондзули, лидерката на консервативната партия " Форца Италия " в Сената (горната камара на италианския парламент).

Тя стана обект на внимание на два пъти в Европейския парламент с наличието на щерка ѝ Витория - в първия случай още като бебе, а по-късно и като малко момиченце, играещо с плюшените си играчки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР