Италианската прокуратура е започнала разследване на твърдения за незаконно финансиране

...
Италианската прокуратура е започнала разследване на твърдения за незаконно финансиране
Коментари Харесай

Разследват партия Лига на Салвини за незаконно финансиране от Русия

Италианската прокуратура е почнала следствие на изказвания за нелегално финансиране от Русия на крайнодясната партия "Лига " на Матео Салвини, сегашен вътрешен министър и вицепремиер на Италия, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Според италианските осведомителни организации АНСА и Аднкронос прокурори в Милано проверяват възможна "международна корупция " и към този момент са направили няколко разпита.

Информационният уебсайт "Бъзфийд " (BuzzFeed) упреква доближен на Салвини, че е обсъждал с съветски представители противозаконното финансиране. Сайтът твърди, че разполага със запис от среща на 18 октомври в Москва сред Джанлука Савоини, някогашен представител на Салвини, и пет други неназовани лица - двама италианци и трима руснаци. На записа се чува по какъв начин участниците разискват продажба на течно гориво от съветска компания за италианската компания ЕНИ, като от договорката "Лига "-та ще получи 4 % "комисион " в размер на десетки милиони долари.

Засега не е известно дали следствието на миланската прокуратура е почнало като реакция на обявата на "Бъзфийд " или на сходна обява от февруари на италианския седмичник "Еспресо ", означи ДПА.

Самият Салвини изрично отхвърля партията му да е била финансирана с съветски пари. "От Москва съм носил единствено матрьошки и детското филмче "Маша и мечока " за моята щерка ", сподели той през днешния ден по италианско радио, представен от ТАСС.

Агенцията означи, че Салвини е благосклонен към Русия и нейното управление. Между "Лига "-та и съветската пропрезидентска партия "Единна Русия " има подписан контракт за съдействие. Салвини неведнъж се е изказвал за анулиране не глобите против съветски юридически и физически лица.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР