Италианската енергийна компания Ени и френската Тотал“ обявиха днес официално,

...
Италианската енергийна компания Ени и френската Тотал“ обявиха днес официално,
Коментари Харесай

Ени и „Тотал“ официално обявиха: Открихме голямо находище на природен газ край бреговете на Кипър

Италианската енергийна компания " Ени " и френската „ Тотал “ оповестиха през днешния ден публично, че са разкрили доста находище на природен газ в блок 6 на изключителната икономическа зона на Кипър, заяви гръцката телевизия Скай, като се базира на Ройтерс.

Неофициални информации за находището се появиха при започване на месеца.

В известието се споделя, че находището съдържа почти 2,5 трилиона кубични фута (около 70 милиарда куб.м.) природен газ. Находището, наречено „ Кронос “ се намира на 160 км от крайбрежията на Кипър и е на дълбочина от 2287 метра.

Италианският вестник „ Република “, представен от АНА-МПА, написа, че става дума за голямо находище, „ едно от най-големите в света “, и ще бъде нужна към една година, преди да стартира употребата му. В обявата се добавя, че това може да усили енергийната самостоятелност на Италия и на цяла Европа.

Вицепрезидентът на " Ени " Кевин Маклаклън съобщи, че триумфът на сондажите „ обезпечава спомагателни източници за доставяне с природен газ на Европа “.

Вестникът добавя, че Израел е изразил интерес към построяването на газопровод, който минава през Кипър и доближава до Гърция и други страни от Европейски Съюз.

Кипърската министърка на енергетиката Наташа Пилиду също съобщи, че резултатите са окуражаващи.

Сондажите в зоната на находището започнаха на 23 май.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР