Италианската държавна телевизия РАИ обяви на свой ред, че преустановява

...
Италианската държавна телевизия РАИ обяви на свой ред, че преустановява
Коментари Харесай

Италианската държавна телевизия РАИ също преустановява излъчването от Русия

Италианската държавна телевизия РАИ разгласи на собствен ред, че прекратява неотложно излъчването от Русия поради новия съветски закон, предусещащ тежки наказания за всякакво разпространяване на " погрешни информации за армията ", съобщи Франс прес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1803
" В резултат на използването на закона, който планува огромни санкции със затвор за издание на информации, считани за погрешни от управляващите, РАИ прекратява от през днешния ден репортажите  и включванията на своите пратеници и репортери в Руската Федерация ", се споделя в изказване на медията.

" Тази мярка е нужна, с цел да се подсигурява сигурността на публицистите на място и за да се обезпечи допустимо най-голямата независимост на информацията, касаеща тази страна ", се добавя в изказването.

В него се споделя, че информациите за протичащото се в Русия в този момент ще бъдат обезпечавани въз основата на многото източници на публицистите на РАИ, работещи в прилежащи страни и в редакциите на медията в Италия.

Новият съветски закон бе подписан от съветския президент Владимир Путин през вчерашния ден. Той планува присъди до 15 години затвор за разпространяване на информации, целящи да дискредитират въоръжените сили и санкционира също всеки апел за санкциониране на Москва.

Подобни решения като това на РАИ взеха редица западни медии, като Блумбърг нюз, Си Ен Ен, Би Би Си, Си Би Си/Радио Канада и др.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР