Италианската банка Интеза Санпаоло (Intesa Sanpaolo) е готова да дари

...
Италианската банка Интеза Санпаоло (Intesa Sanpaolo) е готова да дари
Коментари Харесай

Италианска банка предлага да дари до 100 милиона евро за борбата срещу коронавируса

Италианската банка Интеза Санпаоло (Intesa Sanpaolo) е подготвена да подари до 100 милиона евро на управляващите в Италия за справяне с епидемията от ковид.

Това заяви през днешния ден основният й изпълнителен шеф Карло Месина, представен от Ройтерс. Банката също по този начин има предпочитание да отпусне заеми до 5 милиарда евро на фирмите, потърпевши от епидемията. Италия е най-силно наранена страна в Европа от заболяването, като общият брой на инфектираните е 4636, умрелите до през вчерашния ден са 197. Анализаторите означават, че рецесията ще докара нежната италианска стопанска система до четвърта криза за 12 години.

СЗО разгласи по какъв начин може да бъде спряна епидемията от ковид

Готови сме да дарим до 100 милиона евро и да ги предоставим на страната за специфични планове, нужни за справяне с изключителната обстановка в опазването на здравето. Много може да се свърши със 100 милиона евро, сподели шефът на Интеза Санпаоло Карло Месина пред италианския вестник "Кориере каузи сера ".

Италия обмисля драконовски ограничения за попречване на разпространяването на ковид

Той добави, че банката ще даде заеми за 5 милиарда евро на компании, като към 1 милиард евро ще бъдат за туристическия бранш, а средствата може да се удвоят, в случай че Рим предложи държавни гаранции за нови кредитни линии, съобщи Българска телеграфна агенция.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР