Италианец, участник във финала на световното първенство по картинг през

...
Италианец, участник във финала на световното първенство по картинг през
Коментари Харесай

Чудовищно наказание за побойник картинг състезател

Италианец, участник във финала на международното състезание по картинг през предходната година, беше осъден с 15 години от Международната федерация по автомобилизъм (ФИА) след невъобразим нервозен срив. Той замери противник с част от машината си, пресече на няколко пъти пистата и в последна сметка се сби с други хора.

Лука Корбери, който през октомври участваше на финала в Лонато, северна Италия, хвърли част от спортния си картинг против Паоло Иполито, който се движеше с голяма скорост на правата. Дисциплинарната комисия на ФИА отсъди, че той е атакувал физически Иполито след края на надпреварата, а бащите на двамата водачи също са се присъединили в мелето.

" Физическата разпра даже стигна до миг, в който татко и синове си разменяха юмруци ", обобщават от ФИА. Инцидентът провокира и отзиви на водещи автомобилни водачи, като международният първенец във Формула 1 от 2009

Дженсън Бътън прикани за доживотно наказване. В следствие Корбери приключи кариерата си в моторните спортове. ФИА изясни, че тежащата 1.3 кг част е можела да нанесе съществени увреждания в региона на тила на Иполито, в случай че го беше уцелила.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР