Историята на тези, които печелят джакпота на тотото, започва на

...
Историята на тези, които печелят джакпота на тотото, започва на
Коментари Харесай

Първият милион от тотото в България пада на 19 април 1991 г.

Историята на тези, които печелят джакпота на тотото, стартира на 7 април 1991 година, когато един елементарен русенски инженер, роден под щастлива звезда, печели невероятната за тези времена сума от 1 милион лв.. Неговото име е Тодор Бонев и работи в локалния ЗИТА. Днес сумата се равнява на към 55 хиляди $.
Тодор Бонев печели шестица в играта “6 от 49 ”, като употребява комбинацията: 5, 11, 13, 25, 26, 35. 

Интересното е, че той има и други триумфи в лотарийните игри, като даже е печелил цялостен апартамент в София преди този момент.

През годините постоянно споделя, че първите пари от облагата му са отишли за почерпка на няколкостотин
сътрудници в завода и за чисто нова  “Лада ”.

През 2010 година се случи и най-изумителният случай в историята на тотото. Никой в границите на 45 дни не потърси рекордна за времето си облага от 6,5 милиона лв.. Фишът бе пуснат в града на люляците на 16 юни и струваше 2,40 лв.. Залогът бе от 9,09 часа сутринта.

Тогава парите бяха разграничени две. Половината отидоха в Министерството на младежта и спорта, а другата се върна в тотото, с цел да бъдат разпределени в нови
джакпоти.

От този миг 120 българи са вземали огромните пари, над милион, от тотото, само че на множеството ориста им е незнайна. Съвсем за малко - към 2 години, имаше условие да позираш с чека, с цел да си получиш премията. След това с последните промени в Закона за
хазарта това бе неразрешено. Така по остаряла традиция милионерите остават секретни.

Един от тях бе ромът Валентин Асенов, или Бай Апти, както го знае цяло Хасково. Продава семки. През 90-те години на предишния век желае назаем стотинки от комшия и удря 318 милиона лв. от старите пари преди деноминацията. Слага парите в четири големи кашона. Веднага купува на жена си и щерка си дворец за 80 000 марки и скъпи кожени палта. А самият той яхва мерцедеса и право на морето. Наема стаи в разкош хотели, яде и пие на пакост. Всяка вечер заплаща за елитна продажница. Внезапно приказката свършва. Парите и мерцедесът изчезват, откриват Апти полужив, изхвърлен в едно дере. За да се храни, фамилията продава всичко и остава на улицата. Приятели приютяват семкаджията и семейството му в стая на срутен пътен кантон, в която гледат кокошки. След месец Апти изчезва вечно, след това оповестяват, че е открит мъртъв. Нещастията не свършват. Умира от инфаркт и щерка му.

Електротехникът от село Крън Марин Соколов удря 2 милиона. По гледище на брачната половинка си незабавно ги влага в сякаш печеливш бизнес. Само че го излъгват и губи парите до стотинка. Нервите на Марин са разнебитени, стартират да го мъчат тежки заболявания. Мечтата му е да откри отнякъде пари и да остави милостиня.

Двама баджанаци удрят
джакпота в Трън. Единият е Георги Илиев, служащ в локалния цех “Ерма ”. Вземат 32 000 лв. незабавно, останалите се превеждат по банков път. И до момента в който се приберат, към този момент са профукали сумата.

У дома обаче стартират същинските купони. Къщата им към този момент е обкръжена от куп нови другари – всеки желае да измъкне някой лев. Дни наред кварталът се друса от мощните децибели на веселяците. Гошо Милионера раздава заеми с необятни пръсти – никой, несъмнено, не му ги връща. Все отново купува и апартамент. Само че го продава след месец, тъй като сухата пара се е свършила. След още два месеца към този момент е на нулата, а даже покрива на къщата си не е поправил и тече отвред. Сега е дрипльо, няма и една ютия да се изглади. Но е жив.

К. К. от Ловеч, спечелил 3 млн. лв., се самоубива. След като се сеща, че е не запомнил печелившия фиш в джоба на работния си панталон, който жена му пуснала в пералнята. И фишът се трансформирал в полуразпаднала се сива хартиена топчица. Така и не съумява да прибере парите.

Преди две години пък полицията търсеше Васил В. от Северна България, спечелил 3 млн. лв. -
джакпот за ноември. Малко откакто късметлията прибрал парите, се изпарил. Близките му подали тъжба в Министерство на вътрешните работи, че евентуално е похитен. Намират милионера мъртъв в една равнища, а парите му – изчезнали. Случаят обаче се пази в загадка, с цел да не се всява суматоха.

Росен Русимов-Джуджето от Перник бе погнат от Национална агенция за приходите, а след това и банкрутира. Щастливецът, уцелил половината от
джакпота от съвсем 5 млн. лв., бе в началото с блокирани сметки поради остарели борчове към кредитори. Името на втория печеливш, с който Джуджето раздели джакпота, по този начин и не стана публично известно, макар че фишът бе пуснат в Бобов дол. Русимов самичък избра да излезе на ярко. Той умря едвам на 55 години на 13 ноември 2020 година към 8 години след облагата.

11 дни преди него се самоуби Румен Пеовски от благоевградското село Покровник. Той изпи 100 мл от селскостопанската отрова Б58, с цел да завърши с живота си.

Пеовски завоюва през април 1,7 милиона от играта “6 от 42 ”. Печалбата му пристигна по случайност. 30 години играел с едни и същи цифри, само че решил за смени едно и вместо 2 поставил 3. Голямата облага му донесе единствено неприятности. Лежа 3 месеца в психиатрия по искане на Районната прокуратура в Благоевград, откакто атакува съседи с косачка и пушка. Започва да пие и да става раздразним и най-после се самоубива.

Футболният арбитър Христо Ристосков също е един от тези, които си признават, че са имали шанса да ударят шестица от тотото.

“Уцелих шестицата с шанс. В продължение на доста години играех единствено с едни и същи цифри и най-после взеха, че излязоха. Не бих споделил, че животът ми се промени по-късно, пребивавам си по същия метод. Сега играя най-вече в “Евромилиони ”, като още веднъж залагам на едни и същи цифри. Но играя най-вече с 10 лв., не повече. Залагам на моите си цифри. Не са рождени дни или някакви дати, просто случайно определени цифри ”, изясни преди време Ристосков, който огромна част от времето си прекарва при сина си в Австрия.

“Печелил съм и след
джакпота, който взех, само че по-малки суми. Здраве да е, на който му е писано, той ще завоюва. Ако е писано да се удари джакпотът, ще се удари. Всичко в този живот е въпрос на шанс. Хората в България на всички места виждат интрига, имаме вяра, че извънземните ще дойдат или че някой непрестанно ни следи. Няма логичност да се манипулират числата, тъй като по този начин или другояче страната си прибира избрания % за спонсориране на спорта и раздава избран % за облаги. Тези облаги кой ще ги вземе, е почти едно и също. Дали ще съм аз, вие, или някой различен, няма никакво значение. Хората не трябва да имат вяра в тайни теории, нито че в тотото се вършат някакви операции ”, показа още Ристосков.

През 2015 година несменяемият кмет на Симитли и също някогашен футболен съдия Апостол Апостолов-Поли
разкри, че дъщеря му Полина и нейният съпруг Николай Динков са тези, пуснали фиша,
който спечели 7 095 423 лв.. Симитлийският кмет тогава сподели, че двамата не са постоянни участници. По думите му очевидно нещо ги е “бутнало ” да минат през пункта на улица " Дойран " в Благоевград и да пуснат фиш с 4 колонки за по 85 стотинки.

“Нека са здрави, с цел да си харчат извоюваните пари. Техни са си. Разбира се, ние със брачната половинка ми Мария също сме щастливи от шанса на щерка ни и шурей ни ", радваше се Апостолов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР