Манчестър Юнайтед сложи край на серията си от три мач

...
Манчестър Юнайтед сложи край на серията си от три мач
Коментари Харесай

Манчестър Юнайтед се върна на победния път, Челси излезе на шестото място във Висшата лига

Манчестър Юнайтед постави завършек на серията си от три мач без победа с домашен триумф с 3:2 над Нюкасъл, който изравни по точки двата тима на седмото място в класирането.

В последния си мач на " Олд Трафорд " за сезона " алените дяволи " дадоха мотиви за оптимизъм на почитателите си, защото макар множеството травми на съществени играчи, младите футболисти в отбора демонстрираха класа и бяха в основата на успеха.

Най-силно усещане направи почналият на дясното крило Амад Диало, който се регистрира с гол и асистенция. В 31-вата минута 21-годишният Диало асистира на 19-годишния Коби Мейну, който откри резултата.

Самият Диало бе прецизен за 2:1 в 57-мата минута с прекрасен удар с левия крайник от въздуха, а 21-годишният Расмус Хьойлунд, който се появи като запаса, вкара трети гол за домакините в 84-тата минута.

За Нюкасъл точни бяха Антъни Гордън в 47-мата минута и Люис Хол в добавеното време на мача, а " свраките " имаха и основателни искания за дузпа през първото полувреме, когато Софиан Амрабат настъпа в личното си наказателно поле Гордън, само че съдийският екип подмина обстановката.

Кръг преди края и Манчестър Юнайтед, и Нюкасъл имат по 57 точки, което е с три по-малко от Челси.

" Сините " излязоха на шеста позиция след 2:1 над Брайтън надалеч от вкъщи.

С 22-рия си турнирен гол за сезона Коул Палмър даде преднина на Челси в 34-тата минута, а половин час по-късно Кристофър Нкунку повиши на 2:0 за гостите.

В края на мача Рийс Джеймс бе изпъден с червен картон за жестоко нарушаване, което разреши на Дани Уелбек да вкара почетен гол за " чайките " в седмата минута на продължението.

Ако Челси завоюва и последния си мач за сезона - в неделя като хазаин на Борнемут, отборът може да се изкачи и до петата позиция в крайното класиране, стига Тотнъм да загуби като посетител на към този момент изпадналия Шефилд Юнайтед.

Брайтън е на десето място с 48 точки и отборът към този момент няма шансове да приключи на по-предна позиция.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР