Историята на кораба Елдридж и до днес остава една от

...
Историята на кораба Елдридж и до днес остава една от
Коментари Харесай

Експериментът Филаделфия – невидимият кораб, пътувал във времето

Историята на кораба Елдридж и до през днешния ден остава една от най-големите мистерии, за която никой не е успявал изцяло да удостовери или отхвърли версията, че плавателното средство е пътувало във времето.

Експериментът с кодовото име Филаделфия съгласно легендите е стартиран от Военноморските сили на Съединени американски щати през лятото на 1943 година. Целта на американците била да осъществят сполучлива телепортация във времето.

На 22 юли се основава електрическо поле, посредством което корабът Елдридж става незабележим, а на 28 октомври 1943 година той е изпратен за няколко секунди в предишното. Корабът е пропътувал дистанцията сред Филаделфия и Норфолк.

За телепортацията свидетелства едно писмо на Карл Мередит Алън, който бил един от пасажерите на парахода Андрю Фурусет, станали очевидци на материализацията на Елдридж във водите на Норфолк.

Подписал се като Карлос Мигел Аленде, очевидецът изпраща поредност от писма до астронома и публицист Морис Джесъп, в които споделя по какъв начин американският транспортен съд се появил от нищото, след което още веднъж липсващ.

 Айнщайн

За изказванията си обаче той не оставя никакви доказателства, поради което думите му не се одобряват като факт. Четири години по-късно индивидът, до който са изпратени писмата, се самоубил.

Сигурно е, че при започване на 40-те години на предишния век американските управляващи провеждали серия от опити в корабостроителниците на Филаделфия, пробвайки се да създадат плавателните средства невидими.

При тези опити учените пускали ток по стотици метри кабели към кораби, с цел да видят дали те ще станат невидими за подводните мини.

Опитите се основавали на Общата доктрина за полетата на Айнщайн, съгласно която електромагнитното лъчение и гравитацията могат сполучливо да манипулират светлината, тъй че да създадат един обект незабележим за човешкото око.

Говори се, че част от екипажа, който е пътувал на кораба Елдридж, е липсващ, други били изцяло дезориентирани, а трети отказвали да поддържат връзка.

Така и до ден сегашен остава цялостна тайнственост дали е съществувал скришен план под името Филаделфия или това е добре съчинена небивалица.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР