Исторически успех записаха младите български състезатели на продължаващото в Тенерифе

...
Исторически успех записаха младите български състезатели на продължаващото в Тенерифе
Коментари Харесай

Два сребърни медала за България на младежкото Световно по карате

Исторически триумф записаха младите български състезатели на продължаващото в Тенерифе (Исп) Световно състезание по карате. При 17-годишните Ивета Горанова завоюва сребро, като напълно малко не доближи на представителката на плевенската школа да грабне и златото в кат. 59 кг.

Последваха доста мощни изяви на състезателите на КК Никон, измежду които блесна Ивана Каменова, станала международна вицешампионка при 15-годишните. В кат. 54 кг Ивана се наложи безапелационно в пет следващи мача, елиминирайки първенците на Украйна, Швейцария, Египет, Швеция и Канада. За жал Каменова отстъпи на финала от състезателката на Сърбия, която неведнъж е побеждавала.

Денислав Стоянов загуби в трети кръг от египтянин, а по-късно не мина през репашажите и в последна сметка остана 9-и. Другият представител на КК Никон Роберт Петров също загуби в трети кръг, само че загатна, че е извънреден гений и положителните резултати при него със сигурност няма да закъснеят. Останалите състезатели от националния тим, които участваха денем - Саня Петкова и Мартин Златев - изгубиха в първия кръг.

Очакваме с неспокойствие изявите на последните ни двама представители на Световното в Тенерифе: Андриан Димитров, който в последните надпревари показва карате на международно равнище и на Велизар Колешански. Следващото съществено затруднение пред младите ни каратеки е Европейското състезание през февруари в Сочи (Русия).
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР