Исторически мост в пристанищния град Ротердам в Нидерландия ще бъде

...
Исторически мост в пристанищния град Ротердам в Нидерландия ще бъде
Коментари Харесай

Демонтират мост на векове в Ротердам, за да мине яхтата на Безос

Исторически мост в пристанищния град Ротердам в Нидерландия ще бъде краткотрайно демонтиран, с цел да се подсигурява прекосяването на гигантска яхта, издигната за някогашния изпълнителен шеф на Amazon Джеф Безос.

Местните управляващи оповестяват, че оборудването е прекомерно ниско, с цел да мине под него яхтата на милиардера, оценена на 430 млн. евро.

Мостът Конингсхафебрух, прочут на локално равнище като Де Хеф, в началото е издигнат през 1927 година Това е железопътен мост и първият по рода си в Западна Европа с главен централен сектор, който се повдига, с цел да минава корабният трафик.

Изваден е от употреба през 1994 година, откакто е сменен с тунел, само че по-късно е разгласен за народен монумент. Мостът претърпява съществена реституция от 2014 до 2017 година, след което локалните управляващи дават обещание, че няма да бъде демонтиран още веднъж, съгласно нидерландската телевизия Rijnmond, която първа оповестява за съглашението за яхтата.

Корабостроителят Oceano е изискал от кметството на Ротердам мостът да бъде краткотрайно демонтиран, като се отстрани междинната му част, с цел да може яхтата да мине под него. Това е единственият път към морето, показват локалните управляващи. Разходите по демонтирането и монтирането на моста ще бъдат поети от корабостроителницата.
View this post on Instagram
A post shared by Company Luxury Yachts Group (@luxury_yachts_group)

Яхтата Y721, която ще бъде най-голямата ветроходна яхта в света, съгласно Boat International, се строи в Албласердам, край Ротердам. Тя би трябвало да се придвижи до морето през лятото, само че 127-метровият кораб не може да мине под моста.

Ако не беше предоставено позволение за разглобяване на моста, Oceano евентуално щеше да придвижи на половина приключената яхта под Де Хеф и по-късно да завърши построяването й на друго място.

Джеф Безос, вторият най-богат човек в света, съгласно Bloomberg, предходната година се отдръпна като основен изпълнителен шеф на Amazon - онлайн колоса за търговия на дребно, който той основава.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР