Истинско чудо наблюдават жителите на град Перник. Мъж, който е

...
Истинско чудо наблюдават жителите на град Перник. Мъж, който е
Коментари Харесай

Сляп мъж поправя коли в Перник

Истинско знамение следят жителите на град Перник. Мъж, който е изгубил зрението си, поправя коли самичък и даже съумява да припечели някой различен лев като автомонтьор.

Михаил Михайлов е единственият спял автомонтьор в страната и вероятно един от дребното незрящи в света, упражняващи тази специалност. Перничанинът е изгубил зрението си преди към трийсет години и то заради лекарска неточност.

Имах израстък в главата. Лекарите обаче ме лекуваха за синузит. Една интервенция, втора и ми прекъснаха зрителен нерв, споделя Михаил пред Нова ТВ.

Незрящият от дребен има интерес към ремонтната активност. Като възпитаник той е поправял Брайлови машини. С коли стартира да се занимава, когато навършва пълноправие. Тогава фамилният автомобил е блъснат и той взема решение да го поправи.

И макар че самият Михаил няма по какъв начин да кара, към този момент години наред ремонтира коли на свои другари и близки. Липсата на зрение е изцяло обезщетена от изострения му слух и чувствителността на пръстите му.

В началото му се е случвало да се нарани, до момента в който се пробва да открие казуса, само че това не го е обезверило. В следствие обаче се учи да прави диагностика на колата единствено по шума на мотора.

С течение на времето славата на слепия автомонтьор от Перник се разнася и колите си при него стартират да оставят и непознати.

В началото е малко необичайно за хората. Идват при мен и чувствам, че ми нямат доверие, само че след това си вземат колите работещи. Постепенно започнаха да идват и клиенти от София, споделя още Михаил, който се усеща благополучен, тъй като е намерил смисъл в живота си.

Съдбата на Михаил Михайлов от Перник в никакъв случай не е била лека. Младият мъж признава, че доста пъти му се е случвало да изпадне в тежки депресии и да не излезе от вкъщи си дълго време, само че след това постоянно е преодолявал тъгата си и е продължавал напред.

Михаил се радва на поддръжката на своите близки и също така постоянно посещава клуба на Съюза на слепите. Въпреки несгодите той се пробва да остане оптимист и не е изгубил вяра, че някой ден ще може да си възвърне зрението, било то и единствено отчасти.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР