ISS A/S, най-голямата компания за почистване в света, ще съкрати

...
ISS A/S, най-голямата компания за почистване в света, ще съкрати
Коментари Харесай

Компания с бизнес в България съкращава 100 000 служители в световен мащаб

ISS A/S, най-голямата компания за разчистване в света, ще редуцира 100 000 работни позиции - или към една пета от общия им брой, предава Bloomberg. Датското сдружение възнамерява да излезе от 13-те пазара, които носят минимум облага.

Държавите, които компанията напуща, са главно в разрастващи се пазари, в това число в Азия и Източна Европа. Дружеството работи и в България, само че към този момент няма проекти да излезе от страната ни, а даже търси още личен състав.

Засегнатите страни са Тайланд, Филипините, Малайзия, Бруней, Бразилия, Чили, Израел, Естония, Чехия, Унгария, Словакия, Словения и Румъния.

Те съставляват едвам 12 % от приходите на групата и 8 % от оперативната облага. След напускането на тези пазари броят на чиновниците ще намалее до към 390 хиляди

ISS има желание да се концентрира върху така наречен основни клиенти, като да вземем за пример международни банки - пазар, който се прави оценка на $400 милиарда и дава отговор за 46 % от органичния растеж на компанията. ISS държи 2 % от него.

Датската компания е един от най-големите работодатели в Европа. Драстичната стъпка се подхваща, откакто акциите ѝ изтриха 18 % през тази година. Някои анализатори започнаха да се съмняват за бъдещето на компанията, а Goldman Sachs даже съобщи на клиентите си да стартират да продават скъпите ѝ бумаги.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР