Искате да отслабнете - мечтата на много момичета, които в

...
Искате да отслабнете - мечтата на много момичета, които в
Коментари Харесай

Какво, как и кога да ядем, за да отслабнем?

Искате да отслабнете - фантазията на доста девойки, които в гонене на тънка фигура постоянно изпитват най-строгите диети. Разбира се, няколко седмици единствено на краставици ще оказват помощ да смъкват няколко кг, само че след сходни гладни стачки тези, които отслабват, постоянно стартират да се награждават за страданието, което са претърпели, с кифлички и шоколади. И, несъмнено, тежестта бързо се връща.

В допълнение, сходни „ скокове “ са доста нездравословни за организма като цяло и метаболизма в частност. Правилното хранене за намаляване никога не е строга диета и епизодично недояждане. Това е избран метод на живот. И с цел да намерите естетика и най-сетне да достигнете стремежи размер, ще би трябвало да преосмислите навиците и диетата си един път вечно.

Добрата вест обаче е, че вярното хранене не значи да се откажете от вкусна храна и непрекъснато възприятие на апетит. Но има избрани правила и тези, които желаят да отслабнат, би трябвало да знаят за тях.

Отслабнете с изгоди за здравето

Всички модерни системи за здравословно хранене са ориентирани освен към намаляване, само че и към възстановяване на здравето. Да бъдеш раздразнителен, през днешния ден не е на мода. Красотата е непринуденост и жизненост. И диетолозите поддържат тази наклонност. Според тях менюто на диетата за намаляване би трябвало да бъде разнообразно, тъй че тялото да получава в задоволителни количества всички хранителни субстанции, витамини и минерали. Но също по този начин би трябвало да е вкусно, тъй като непрекъснатият стрес от възприятието на апетит и скуката от монотонно безвкусно хранене не е от изгода за душeвността или тялото.

Принципи на отслабването на храненето

Преди да предприемете меню за намаляване, би трябвало да разберете някои от правилата на здравословното хранене. Помислете за главните:

Яжте постоянно и малко

 хранене за намаляване

Най-добре е да разделите цялата дневна диета на 5 приема и да ядете по едно и също време, а последния път би трябвало да ядете 2-3 часа преди лягане. Такава система не разрешава на тялото да гладува прекалено - което значи, че няма да преяждате. Фракционното хранене за намаляване е наложително.

Откажете се от бързата храна

Това включва освен хамбургери, само че и всевъзможни полуфабрикати, салами, пържени картофи, консерви и други Готовата храна е извънредно висококалорична, съдържа голям брой консерванти, изкуствени оцветители и аромати, придаващи ѝ вкусна миризма и усет, както и мазни или пикантни сосове. Освен това в заведенията за бързо хранене се вършат стотици порции със едно и също масло, съдържащо канцерогени. Ако към момента имате подозрения, помислете за това - един общоприет комплект хамбургер, чаша кола и торбичка пържени картофки е 1200-1400 калории, т.е. съвсем дневната норма, само че в такава вечеря няма витамини, здравословни фибри и е съвсем без протеини. Но в остатък - наситени мазнини и елементарни въглехидрати. Изводът е явен.

Дъвчете усърдно храната си

Експериментите са потвърдили, че в случай че дъвчете храната към 40 пъти, можете да отслабнете малко, без да измененията питателните си привички. И в композиция със здравословна диета такава елементарна техника дава в действителност невероятни резултати. Внимателно дъвчената храна се усвоява по-лесно, в допълнение в този случай ядем доста по-бавно и мозъкът получава сигнал за задоволеност във времето, което отстрани риска от преяждане.

Пийте вода

Водата е катализаторът за всички витални процеси. Два литра чиста питейна вода дневно ще оказват помощ за ускорение на метаболизма, унищожаване на токсините в точния момент и отбягване на задържането на течности - т.е. оток. Не забравяйте, че понятието „ вода “ не включва чай, кафе, сокове и други питиета: да вземем за пример черният чай и кафето, в противен случай, дехидратират тялото, а плодовите сокове и питиета съдържат захар. Това не значи, че сокът не би трябвало да се пие, сокът е по-скоро като храна, в сравнение с течност.

Следете салдото

За здраве, благоденствие и естетика имаме потребност от протеини, мазнини и въглехидрати. Приблизителният баланс е 75 г протеин: 60 г мазнини: 250 г въглехидрати: 30 г фибри. Протеиновата храна е нужна за построяването на мускулна тъкан, мазнините - за вярното действие на мозъка и нервната система, както и за кожата, а въглехидратите ни дават сила.

Храни, подобаващи за диета

Една ябълка и един шоколадов бонбон съдържат почти същото количество калории. От позиция на здравословното хранене обаче това въобще не е едно и също нещо. Диетата за намаляване би трябвало да съдържа храни, богати на витамини и аминокиселини, както и да понижи глада и да форсира метаболизма.

Зеле

 Яжте зеле, с цел да отслабнете

Този зарзават е богат на витамини A, C, E, K и B витамини, фибри, той има доста калций, фосфор, калий, магнезий, желязо, мед, цинк, манган, флуор. С цялото това благосъстояние зелето съдържа малко калории, само че тялото изразходва доста сила за неговата обработка. Освен това със зелето можете да готвите доста разнообразни ястия - зелеви салати, зелеви супи, гювечи със зеле, зелеви кюфтенца, зелеви рулца и доста други.

Риба

Солената риба съдържа полиненаситени киселини - най-важните за тялото Омега-3, както и витамини A, D, E и K. Рибата - това е съвсем идеалния протеин. Но пържена в огромно количество олио анулира изгодата, тъй че е по-добре да се даде желание за варена, готвена на пара или печена риба.

Цикория

Някога този изсушен и натрошен корен се употребявал като на ниска цена сурогат на кафето, само че през последните години той откри необятно приложение в диетата за намаляване. Съдържа инулин - вещество, което възстановява обменните процеси. Цикорията работи като лек диуретик, премахвайки непотребната течност, също притъпява глада. Можете да пиете напитка от цикория когато и да е на деня - тя в действителност прилича кафе на усет, само че в него няма кофеин.

Елда

Елдата е богата на желязо, витамини В1, В2, В6, РР, Р, съдържа също йод, калций, фосфор. Елдата освен бързо насища и оказва помощ да се поддържа възприятието за задоволеност за по-дълго, само че също по този начин усъвършенства храносмилателния тракт, също така и намалява холестерола. Затова кашата от елда е едно от обичаните ястия на стилните модели и балерините.

 Мюсли за намаляване

Мюсли

Не обичате елда - яжте мюсли. Мюслито е приготвено от цели зърнени люспи, тъй че съдържа доста фибри, което провокира бързо засищане и усъвършенства работата на червата. Понякога ядки, семена и сушени плодове се прибавят към мюслито, което усъвършенства усета им, само че прибавя и калории.

Въпреки това такива алтернатива за мюсли към момента е доста потребна. Зърнените закуски с високо наличие на захар, с прибавяне на оцветители, аромати, консерванти, захаросани плодове, би трябвало да се заобикалят - те нямат нищо общо със здравословната диета.

Забравете за тези артикули!

Не можете да отслабнете, без да жертвате някои неприятни привички. Прегледайте менюто си и дефинитивно изключете следните артикули от него:

• Колбаси;

 Отслабване

• Сладкиши, консерви, конфитюри (само натурален мрачен шоколад в дребни количества или консерви, варени благодарение на подсладители);

• Чипс, крекери и други закуски;

• Всички пържени (особено надълбоко пържени);

• Маргарин, рафинирано растително масло. Ако не можете без тях, заменете с естествен крем или маслини;

• Бял самун и кифли;

• Сладки газирани питиета и пакетирани сокове;

• Сладкиши;

• Сланина, бекон, тлъсти меса;

• Пушени меса и туршии;

• Мазни сосове, изключително майонеза.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР