Искат отмяна на новата система за контрол на обучениетоАвтоинструктори излизат

...
Искат отмяна на новата система за контрол на обучениетоАвтоинструктори излизат
Коментари Харесай

Автоинструкторите излизат на протест

Искат анулация на новата система за надзор на образованието

Автоинструктори излизат на митинг с главно искане да бъде анулирана наредбата на министъра, която вкарва нова система за надзор на образованието водачите и усилва броя на часовете за подготовка. Очаква се на обяд, към 1000 образователни автомобила да блокират придвижването в центъра на София, по бул. " Цар Освободител ". Инструкторите упорстват да бъде анулирана заповедта, с която броят на часовете по кормуване се усилва от 31 на 42. Според тях, това прикрива корупционна скица.

Протестът е проведен от Националния автоинструкторски съюз, Българския автоинструкторски съюз и Съюза на българските автомобилисти.

Протестиращите ще бъдат признати от министъра на образованието Красимир Вълчев. Стефан Малковски, ръководител на Националния автоинструкторски съюз заяви за БНР, че протестиращите имат планувана среща и с министъра на превоза Росен Желязков и се надяват това да стане по време на митинга.

В предаването „ Преди всички “ по стратегия „ Хоризонт “ Малковски разяснява, че с наредбата се вмъкват предпоставки за корупция в образованието. „ Ние не сме срещу контрола, само че надзор би трябвало да има върху качеството на образованието, а не толкоз върху размера часове “, сподели той и добави, че това не може да стане, в случай че не се промени цялата система.

„ Ние би трябвало да отидем към Министерството на образованието, където са методиките на образование, където са модулите, образователните стратегии, там да бъде контролът. А ние сега сме към Министерството на превоза, което е безспорен парадокс “, разяснява Стефан Малковски.

Според него досегашният брой часове – 31, е задоволителен, така 50-60 % от курсистите вземат брошура от първия път. По-голямата част от останалите устоят изпита от втори или трети път, надлежно – с 35 и 39 часа. Под 5 % от курсистите се нуждаят от спомагателни часове, посочи Малковски и добави, че е безсмислено броят на часовете за образование да се усилва нормативно, защото и в този момент всеки курсист може да вземе толкоз часове, колкото счита, че са му нужни.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР