Искаш ли да бъдеш щастлив – тогава бъди. Пътят към

...
Искаш ли да бъдеш щастлив – тогава бъди. Пътят към
Коментари Харесай

Ежедневни техники за щастие

Искаш ли да бъдеш благополучен – тогава бъди. Пътят към щастието не е толкоз дълъг, колкото наподобява.

Ако станете жертва на неочаквана мизантропска офанзива, можете много бързо да повдигнете духа си посредством няколко елементарни операции, създадени от позитивната логика на психиката.

1. Презаредете се – изследвания демонстрират, че хората, които вървят по-бързо, имат по-ускорен метаболизъм. Чистият въздух и слънчевата светлина оказват помощ на концентрацията и възприемането на информация. Така че просто се изправете и се разходете.

2. Срещнете се с другари – топлите другарски връзки са един от основните съставни елементи за благополучие. Социализацията оказва помощ за релаксацията и вдъхновението. Ако се чувствате унили, просто излезте с другари на кафе.

3. Отървете се от сложните задания – влагането на сила в неприятните задания черпи от положителното въодушевление. За това забавете малко - първо направете лист с всичко, което би трябвало да извършите, и не започвайте всички сложни задания едновременно.

 Приятелки

4. Създайте спокойна атмосфера – първо разчистете пространството към себе си: изхвърлете боклука и всички ненужни хартийки. Второ - направете лист със задания и отбележете какви резултати очаквате след осъществяването им. Трето - въведете едноминутното предписание – не отлагайте това, което може да свършите единствено за минута.

5. Забавлявайте се – крайъгълният камък на щастието е заниманието. Затова отделете време с цел да прочетете забавна книга, да гледате комедия или да отидете на клуб.

6. Слушайте обичаната си музика – изследванията демонстрират, че слушането на музика е един от най-ефективните способи за основаване на въодушевление – 92% от хората се усещат по-щастливи, когато слушат обичаната си музика.

Тези проучвани безапелационно потвърждават, че практикуването на тези техники усилва равнището ни на благополучие. При непрекъсната процедура те даже се трансформират в част от личността ни.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР