Искам да се обърна към уважаемата другарка Корнелия Нинова чрез

...
Искам да се обърна към уважаемата другарка Корнелия Нинова чрез
Коментари Харесай

ОТВОРЕНО ПИСМО: Другарко Нинова, върнете се обратно в СДС!

Искам да се обърна към уважаемата приятелка Корнелия Нинова посредством медиите. Нека да чуе гласа на един потомствен социалист, който от младежките си години е член на партията.

Уважаема другарко Нинова,

членувам в партията от над 50 години. Не знам дали Вие сте била родена. Преживял съм доста неща – триумфи, разочарования, победи и загуби. Много пъти се е случвало да не се гордея с думите и делата на „ виновните приятели “. За страдание в последно време зачестиха случаите, в които се срамя. Срамувам се от Ваши думи и дейности, срамя се и от доближените Ви, които ги повтарят.

Едва ли има смисъл да споделям, че партията ни не върви на добре. Надявам се най-малко това да осъзнавате и най-малко дотолкоз да имате връзка с действителността. Загубихме първо половината си гласове и станахме трети, след това от тази половина загубихме още половината и към този момент стигнахме до такава степен да сме пети.

Чувам да се изяснява и освен от вас, че гласоподавателите ни били измрели. Ами не, не сме измрели! Поне аз познавам доста набори, които са си живи. Някои дори успявахме и последните няколко пъти да гласуваме за Българска социалистическа партия. Даже и да е било с омерзение. Отвращава ни методът, по който разбихте партията ни. Отвращаваме се от същите тези претенденти, които ние и по събранията и на избори 4 пъти показахме, че не желаеме и вие ни ги оферирате за пети път.

Давате ли си сметка, че вие не чувате недоволството на личната си партия, по какъв начин да ви имат вяра хората, че ще чуете народа? На всичкото от горната страна би трябвало да берем и срама на несъответстващите им изяви по малкия екран. Да ги слушаме да се излагат. Да приказват нелепости. Да излагат партията. Да излагат нас.

Как пък не можахте най-малко на петия път да намерите някакви интелигентни хора да могат по две хубави приказки да кажат?!

Погледнете си обкръжението – къде са превъзходните адвокати, които е имаше партията ни? Къде са енергийните специалисти? Къде са учителите и лекарите, които са познати освен в района си, само че са национални персони? Предлагате ни компрометирани, изцяло безизвестни и посредствени в мисленето си хора – без бляскавост, без визия, без експертност.

Но ни отвращава и друго – мен и другарите в моята и още няколко партийни организации. Отвращава ни безсмислената завист към президента. Честно си признавам, не знам по какъв начин тоя човек откри сили толкоз пъти да ви дава мандата, че и да ви подава ръка.

Отвращава ни безкрайното лицемерие за доставките на оръжие към Украйна, където сякаш не сте пратила и един патрон, а в действителност всеки ден се изнасяха със самолети и тирове. Ако не сте знаела и се е случвало без Ваше разрешение, то за какво бяхте вицепремиер на промишлеността?

Реклама

Отвращава ни по какъв начин държавното управление с наше присъединяване изгони съветските дипломати и спря „ Газпром ”, а вие не направихте нищо. Нима не сте ходили на съвещанията на Министерския съвет, къде бяхте г-жо Нинова? И това ли не сте знаела? Защо не напуснахте държавното управление, щом толкоз милеете за българските ползи?

Но най-отвратително от всичко беше фалшифицираното гласоподаване на последния конгрес.

Много пъти и ние като социалисти сме упреквали ГЕРБ и други във фалшификации. Но това, което се случи пред цяла България е по какъв начин се фалшифицира гласоподаване на нашия конгрес. Никога не съм се срамувал толкоз. Вие противоуставно и с имитация изключихте от партията нейното бъдеще.

Винаги съм се чудил за какво младите толкоз доста не ви харесват и към този момент знам. Не знам единствено дали това преля чашата или следващият път, в който ни сложихте за претенденти хората, които никой не желае да гледа и слуша и никой в никакъв случай не е избирал. Харесвате си ги единствено вие. Но това, че вие сте определена директно, не ви дава право да управлявате еднолично партията като тиранин и без да се преценявате с нейните членове.

Може още доста да пиша. Но не знам дали въобще има смисъл. Много мои приятели също от дълго време се отвратиха. Опитахме няколко пъти. Гласувахме с омерзение. Надявахме се след следващия ви неуспех да се вразумите и нещо да измененията. Явно е било на вятъра.

Как допуснахте знакови за Българска социалистическа партия лица да се обединят, тъй като не ги приехте да бъдат част от Българска социалистическа партия?! Щяха да са предатели, в случай че не ви бяха подали ръка. А и в последна сметка Българска социалистическа партия е там, където са левите хора. Познавам доста хора – към този момент освен симпатизанти, само че и партийни членове, които няма да гласоподават въобще на тези избори.

Аз обаче избрах да поддържа „ Левицата ”, тъй като в Българска социалистическа партия останаха единствено трите букви. Хората на труда имат потребност от мощ, която да ги пази. Явно Българска социалистическа партия не може да е тази мощ, до момента в който вие сте ръководител. Сигурно лицата в „ Левицата ” не са доста нови. Може някои от тях да са компрометирани, колкото вас, въпреки че се колебая. Но най-малко ще знам, че в Народното събрание лявото ще бъде показано от интелигентни хора с потенциал и няма да ме е позор, че гласоподавам за тях.

Особено съм впечатлен от Костадин Паскалев. Той сплоти левите сили, само че отхвърли да е народен представител. Ако не за друго, замислете се най-малко за неговия образец. Партийната си брошура няма да хвърля в никакъв случай. Вие би трябвало да си идете назад в Съюз на демократичните сили. Българска социалистическа партия ще я има, само че след вас, другарко Нинова и без вас.

Георги Найденов, София

Публикация на „ Уикенд “

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР