„Искахме правителството да има много по-консолидирана и адекватна на реалностите

...
„Искахме правителството да има много по-консолидирана и адекватна на реалностите
Коментари Харесай

Христо Иванов: Стефан Янев обмисляше собствена политическа кариера

„ Искахме държавното управление да има доста по-консолидирана и съответна на действителностите позиция, тъй като има война и тя не е двустранен въпрос, който можем да следим от страни “, означи съпредседателят на Демократична България Христо Иванов в предаването „ Лице в лице “. Той разяснява промяната на министърът на защитата Стефан Янев с Драгомир Зарков.

„ Още при консултациите при президента за състава на кабинета дадохме сигнал, че бранш „ Сигурност “ за нас е източник на терзание, в това число и ролята, която Стефан Янев получи – той по този начин и не одобри обстоятелството, че към този момент не е министър председател ", сподели Христо Иванов.

Според него, Янев се е готвил за лична политическа кариера и е употребявал поста на боен министър, не просто с цел да си прави работата, а да приготвя този собствен план. По думите му това е промяна, която се прави в рискови условия.

„ Това е война, в която един деспот вкарва два приятелски народа в името на упоритостта си да преразгледа целия интернационален ред и това касае България директно “, уточни още Христо Иванов за спора в Украйна.

„ Настоявахме българското държавно управление доста ядно да види тази действителност и да стартира да я употребява като насочна точка за своите политики “, добави той.

„ Очевидно живеем в една тотално изменена обстановка – имаме война против интернационалния ред, имаме агресор, ние нямаме против себе си съветския народ “, означи Христо Иванов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР