НСО обвини Николай Денков в некоректни твърдения. В писмо до

...
НСО обвини Николай Денков в некоректни твърдения. В писмо до
Коментари Харесай

НСО: Николай Денков разпространява "некоректни твърдения"

НСО упрекна Николай Денков в " неточни изказвания ". В писмо до медиите службата разяснява, че извършва прецизно вменените ѝ по закон отговорности. Което значи, че продължава да пази някогашния министър председател, макар че той съобщи противоположното. Вероятно става дума за разминаване в чувствата, Денков е защитаван, само че не е забелязал.
 
Ето и позицията на НСО по " неточните изказвания " на Денков:
По мотив изнесена неточна информация по адрес на Националната работа за защита в предаването " Евродикоф " на телевизия Евроком на 26.04.2024 година, НСО осведоми следното:
Националната работа за защита извършва прецизно вменените ѝ със закон отговорности. Съгласно Закона за НСО, профилиран превоз в спокойно време се обезпечава на лицата, заемали длъжностите ръководител на Народното събрание или министър-председател за период до 4 години след освобождението им от служба.
Съгласно наредбите на същия закон (чл. 19, алинея 1 и алинея 2), профилираният превоз е активност по защита. Тази активност не е преустановявана във връзка с създателя на неточните изказвания.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР