Иранският президент Хасан Рохани обвини Израел за убийството на видния

...
Иранският президент Хасан Рохани обвини Израел за убийството на видния
Коментари Харесай

Иран обвини Израел в убийство

Иранският президент Хасан Рохани упрекна Израел за убийството на видния ирански академик Мохсен Фахризаде. Той умря в болница, откакто беше убит в колата си край Техеран. Ученият от дълго време е подозиран на Запад, че е мозъкът на тайната иранската стратегия за основаване на нуклеарна бомба. " За следващ път злите ръце на световната надменност и на наемниците от узурпаторския ционистки режим бяха изцапани с кръвта на един ирански наследник ", съобщи Рохани.

" Убийството на мъченика Фахризаде демонстрира отчаянието на нашите врагове и дълбочината на тяхната ненавист... Неговото страдалчество няма да забави нашите достижения ", акцентира президентът.

" Нашият народ е задоволително умен, с цел да не падне в клопката на ционисткия режим... Иран сигурно ще отвърне на мъченическата гибел на нашия академик в уместно време ", сподели Рохани по време държавното съвещание.

Израел към този момент отхвърля мнения по убийството на иранския академик. Коментар отхвърлиха и Белият дом, Пентагонът, Държавният департамент и Централно разузнавателно управление на САЩ на Съединени американски щати, както и преходният екип на новоизбрания президент Джо Байдън.

Смъртта на иранския академик може да предизвика борба сред Иран и неговите неприятели в последните седмици от президентството на Доналд Тръмп в Съединени американски щати, както и да усложни напъните на Байдън да се върне към политиката на топене с Иран, стартирана при президентството на Барак Обама.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР