Иранските власти арестуваха представител на базирана в Лондон опозиционна телевизия,

...
Иранските власти арестуваха представител на базирана в Лондон опозиционна телевизия,
Коментари Харесай

Иран арестува представител на базирана в Лондон опозиционна телевизия

Иранските управляващи арестуваха представител на основана в Лондон опозиционна телевизия, до момента в който се е опитвал да напусне територията на Иран , съобщи иранската новинарска организация Фарс, представена от Ройтерс.

Тази информация се появи в медийното пространство на фона на продължаващите в Ислямската република демонстрации, които бяха предизвикани от гибелта на 22-годишната Махса Амини, която бе задържана за неспазване на строгите правила за обличане и за която се допуска, че е станала жертва на полицейско принуждение.

Във вторник иранският министър на разузнаването Есмаил Хатиб окачестви въпросната телевизия като терористична организация.

" Неотдавна сътрудникът (арестуваният представител на основаната в Лондон телевизия) е направил многочислени действия и дейности по оклеветяването на Ислямската република, подтиквал е младежта към протест и е всявал боязън измежду хората ", оповестява организация Фарс.

Засега Ройтерс не съумява да реализира контакт с малкия екран.

Според иранските управляващи зад опозиционната медия, която в детайли отразява протестното придвижване, стои Саудитска Арабия.

Вчера Хатиб предизвести Рияд, че няма гаранция, че Техеран ще продължи да се придържа към политиката си на " стратегическо самообладание " по отношение на своя районен конкурент.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР