Иранската адвокатка правозащитничка Ширин Ебади, носител на Нобеловата награда за

...
Иранската адвокатка правозащитничка Ширин Ебади, носител на Нобеловата награда за
Коментари Харесай

Ширин Абади призова САЩ да подкрепят протестите в Иран с „политически санкции“

Иранската адвокатка правозащитничка Ширин Ебади, притежател на Нобеловата премия за мир за 2003 година, прикани Съединените щати и интернационалната общественост да поддържат митингите в Иран с " политически наказания " против режима, съобщи Ройтерс.

Едни стопански наказателни ограничения ще навредят на популацията, предизвести тя в изявление за организацията.

Ебади, която стана Нобелов лауреат поради активността си в отбрана на човешките права и демокрацията, съобщи, че поддържа митингите в Иран " на 100 % ", и прикани сънародниците си да останат на улицата, протестирайки спокойно, и да стартират гражданско непокорство.

" Хората би трябвало да спрат да заплащат своите сметки за ток, вода и газ. Те не би трябвало да заплащат налозите си. Трябва да изтеглят своите пари от банките ", прикани Ебади, която живее в заточение в Лондон.

Правозащитничката отхвърли изказванията на иранските управляващи, че митингите са приключили. " Хората към момента са по улиците. Дори да си отидат вкъщи, гневът им ще се резервира и митингите ще се възобновят след месеци или години ", сподели Ебади.

21 души бяха убити за една седмица демонстрации и безредици в Иран. Стотици бяха задържани.

Протестите, причина за които станаха икономическите проблеми на младежите и работническата класа, са измежду най-сериозните провокации през последното близо едно десетилетие за ислямските духовници, които ръководят Иран, отбелязва Ройтерс. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР