Иран заклейми американския президент Доналд Тръмп като слабоумен заради спорното

...
Иран заклейми американския президент Доналд Тръмп като слабоумен заради спорното
Коментари Харесай

Иран обяви Тръмп за слабоумен заради посолството на САЩ в Израел

Иран жигосах американския президент Доналд Тръмп като " малоумен " поради противоречивото пренасяне на посолството на Съединени американски щати в Йерусалим, като прикани за опозиция от страна на палестинците и интернационалната общественост , оповестява " Франс прес ".

" Америка влезе в рецесия на взимане на стратегически решения, което наподобява незряло и рисково на интернационалната сцена ", акцентира ръководителят на иранския парламент Али Лариджани, който е съществена фигура измежду иранската политическа върхушка, на конференция за палестинската обстановка в Техеран.

 Палестинците гневни: Тръмп и хората му са дилъри на недвижими парцели, а не водачи
Палестинците гневни: Тръмп и хората му са дилъри на недвижими парцели, а не водачи

Гневни са от преместването на посолството на Съединени американски щати в Израел

" Смятам, че актуалният президент на Съединени американски щати не е в положение да разпознава и да реши дълготрайните последствия от дейностите си ", добави той.

Съединени американски щати би трябвало да отворят публично новото си посолство в Йерусалим по-късно през днешния ден на фона на всеобщия палестински яд и всеобщите похвали от страна на израелците.

" Вземането на недомислени решения и предприемането на непресметнати дейности не могат да продължат в днешния свят. Слабоумието коства скъпо на държавниците и те в края на краищата ще би трябвало да платят цената ", акцентира още шефът на иранския парламент.

 Откриват американското посолство в Йерусалим
Откриват американското посолство в Йерусалим

Церемонията ще премине без наличието на Тръмп

Иран е главен поддръжник на палестински групировки, в това число на радикалните ислямисти от " Хамас ", а опълчването на Израел е главен принцип на режима на аятоласите след ислямската гражданска война през 1979 година

Лариджани прикани за " незабавна реакция " от страна на палестинците, ислямските страни и интернационалната общественост - в това число протести и публични тъжби пред Организация на обединените нации.

Съединени американски щати " не би трябвало да считат, че такива дейности... могат да останат без отговор ", посочи още той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР