Правителството на Република Ирландия планира да обяви признаването на палестинска

...
Правителството на Република Ирландия планира да обяви признаването на палестинска
Коментари Харесай

Ирландия признава Палестина

Правителството на Република Ирландия възнамерява да разгласи признаването на палестинска страна в сряда, ход, против който Израел мощно се опълчва. Това оповестява " Ройтерс ", като се базира на собствен източник. 

Членовете на Европейския съюз (ЕС)  посочиха през последните седмици, че възнамеряват признаването. Вероятно в координирано известие, че решението за две страни е от значително значение за дълготраен мир в района.

По-късно Испания отхвърли, Испания ще признае палестинска страна единствено в взаимни дейности с други страни. Това съобщи министър председателят Педро Санчес,

Действията идват в миг, когато растящият брой на жертвите в Газа от офанзивата на Израел за разгрома на " Хамас " провокира световни апели за преустановяване на огъня и трайно решение за мир в района.

Ирландското държавно управление съобщи, че признаването ще добави мирните старания и ще поддържа решение за две страни.
 Испания отхвърля, че ще признае Палестина на 21 май
Испания отхвърля, че ще признае Палестина на 21 май

Мадрид ще признае палестинска страна единствено в взаимни дейности с други страни

Министерството на външните работи на Израел във вторник предизвести против този ход, като сподели в обява в обществената медийна платформа X, че признаването ще " докара до повече тероризъм, неустойчивост в района и ще заплаши всевъзможни вероятности за мир ".

" Не бъдете пионка в ръцете на " Хамас ", споделиха от министерството.

Хамас държи към 125 заложници, хванати по време на трансграничната си офанзива на 7 октомври, която умъртви 1200 души, съгласно израелски данни, и провокира войната. Медицински чиновници в Газа споделят, че повече от 35 000 са били убити по време на израелската атака.
 Ирландия признава Палестина като самостоятелна страна до края на май
Ирландия признава Палестина като самостоятелна страна до края на май

Според Израел проектът за признание на Палестина съставлява " премия за тероризма "

Във вторник вечерта ирландското държавно управление сподели, че министър председателят и външният министър ще приказват с медиите в сряда сутринта , само че не посочи каква ще бъде тематиката.

На 19 април в Организация на обединените нации по време на съвещание на Съвета за сигурност. Според тях самостоятелна палестинска страна би трябвало да бъде основана посредством директни договаряния.

От 1988 г . 139 от 193 страни членки на Организация на обединените нации са признали палестинската държавност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР