Иран все още изпълнява задълженията си по ядрената сделка. Това

...
Иран все още изпълнява задълженията си по ядрената сделка. Това
Коментари Харесай

МААЕ: Засега Иран изпълнява задълженията си по ядрената сделка

Иран към момента извършва отговорностите си по нуклеарната договорка. Това съобщи генералният шеф на Международната организация по атомна сила (МААЕ) Рафаел Гроси в коридорите на 27-ата Конференция на страните по Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за изменението на климата (COP27) в египетския град Шарм ел-Шейх, предава ТАСС .

" Иран извършва отговорностите си към този момент. Съвместният изчерпателен проект за деяние (СВПД) не е мъртъв, той се бори с компликациите. Преговорите не престават, въпреки и с мъчително мудни темпове ", означи генералният шеф на МААЕ.

Гроси разяснява и изказванията, че Украйна разполага и се готви да употребява " мръсна бомба “. Съгласно думите му, МААЕ е изпратила екип за инспекция, който не е разкрил никакви признаци за създаването на подобен тип бомба.

" Ние неотложно, в границите на няколко дни, организирахме екип от инспектори за три уреди. Успяхме да потвърдим неналичието на признаци на корист с нуклеарни материали “, разгласи Гроси.

Той означи, че организацията не може да пренебрегне известията за основаването на " мръсна бомба “, защото те " образуват част от роман, който може да докара до потреблението на нуклеарни оръжия “.

Източник: ТАСС
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР