Иран предупреди Гърция срещу използването на бази на нейна територия

...
Иран предупреди Гърция срещу използването на бази на нейна територия
Коментари Харесай

Иран се закани на Гърция

Иран предизвести Гърция против потреблението на бази на нейна територия за експанзия против Техеран и ще отговори по „ явен и съдбоносен метод “, написа електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini, представено от Агенция Фокус.

Посолството разяснява публикация, оповестена в Kathimerini на 6 януари, в която се споделя, че „ Гърция ще има някакво присъединяване “ при положение на американска интервенция против Иран, „ въпреки и не с боен кораб… заради извънредно нежния баланс “ в района на Източното Средиземноморие. В същата публикация се споделя, че въоръжените сили на Съединени американски щати усилват наличието си във военната си база в Суда на остров Крит.

„ Ислямска република Иран даде ясно да се разбере, че при положение на война, водена от Съединени американски щати против страната, потреблението на военни бази от която и да е страна на американския завоевател ще се смята за неприятелски акт и Иран си резервира правото да отговори по явен и съдбоносен метод “,  се споделя в писмо на иранското посолство в Атина в писмо, изпратено до Kathimerini. То е публикувано на 10 януари в графата„ Читателски писма “.

„ Имайки поради другарските, обичайните и историческите връзки сред двете страни, Иран и Гърция, и неналичието на разлики или напрежение сред тях през последните епохи, ние имаме вяра, че това изказване не може да бъде формалната позиция на гръцкото държавно управление и нашите исторически другарски връзки ще продължат и в бъдеще “, се прибавя в писмото.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР