Иракски правителствени сили стигнаха до края на автономната област Кюрдистан.

...
Иракски правителствени сили стигнаха до края на автономната област Кюрдистан.
Коментари Харесай

Иракската армия стигна до турската граница


Иракски държавни сили стигнаха до края на самостоятелната област Кюрдистан. Вчера частите на Багдад поеха контрола върху основен контролно-пропускателен пункт сред полусамостоятелния район и Турция. Това се случва на фона на продължаващо напрежение сред Багдад и Ербил след извършения референдум за самостоятелност, отбелязва БГНЕС.

По информация на Анадолската организация иракски и турски сили са били изпратени на ГКПП-то " Ибрахим ал Халил ", където са се подготвяли да повдигнат иракското знаме. Пропускателният пункт, прочут в Турция като " Хабур ", е съществена директна точка сред Турция и Иракски Кюрдистан.

Напрежението сред Багдад и районните управляващи се ускори след извършения на 25 септември референдум за самостоятелност, който приключи в интерес на отцепването на самостоятелната област. Действията на Ербил обаче бяха жигосани освен от Ирак и неговите съседи Турция и Иран, където също има огромни кюрдски общности, само че и от западните съдружници и най-много от Съединени американски щати.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР