Инвеститорите си взеха почивка от притесненията за търговската война и

...
Инвеститорите си взеха почивка от притесненията за търговската война и
Коментари Харесай

Силните печалби подкрепят акциите на щатските компании

Инвеститорите си взеха отмора от терзанията за комерсиалната война и разрешиха на показателите по света да отчетат известно възобновяване след разпродажбите през последния един месец. Това не значи, че заплахата пред световната стопанска система е минала. Дори в противен случай, рисковете се усилват и образецът с най-голямата компания за рандеман на алуминий в Съединени американски щати е доказателство за отрицателните резултати.

Alcoa чака нищожно нарастване на производството в страната, макар мощното повишаване на митата. Този разход ще бъде напълно пренесен върху потребителите. Подобно отражение ще имат и цените за стоманата, които ще създадат по-малко конкурентни продуктите на доста индустриални браншове без това да се компенсира от повишаване на производството в страната.

Отговорът на Китай към този момент се вижда в обезценката на валутата, която през миналата седмица се ускори още повече. Капиталовите потоци от страната не престават да демонстрират приключване на пари от финансовата система, само че поевтиняването на юана ще се отрази добре на експортьорите. Затова и през последните седмици няма толкоз огромен спад на китайските акции, колкото се вижда в темповете на спад на валутата.

Търговската война намира своя отговор като валутна война от страна на Китай. Президентът Тръмп упрекна и Европейски Съюз в операции на еврото, въпреки и безусловно неправилно. По-доброто показване на американските акции е една от аргументите да има интерес от пазара към щатската валута. Компаниите разгласяват положителни доклади за второто тримесечие.

Статистиката за 17% от сдруженията в показателя S&P 500 демонстрира, че 87% от тях имат по-добра облага от прогнозите и 77% за приходите. Ръстът на финансовия резултат е забележителен от близо 21%. Броят на фирмите към момента е дребен, с цел да се каже, че това е най-хубавото тримесечие от 2010 година насам, само че несъмнено ще бъде със мощни финансови резултати. Щатските показатели реагираха с доста слаби промени през седмицата. Технологичният NASDAQ отстъпи едва от върха си, само че остава на равнището от 7800 пункта.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР