Интуиция - това е вашият вътрешен глас и предчувствие, които

...
Интуиция - това е вашият вътрешен глас и предчувствие, които
Коментари Харесай

Кога да слушаме вътрешния си глас?

Интуиция - това е вашият интуиция и предусещане, които ви демонстрират по какъв начин да постъпите в дадена обстановка и да вземете вярно решение. Далеч не всички хора обаче се доверяват на вътрешния си глас, макар че постоянно точно той може да им даде верните отговори на доста от вълнуващите ви въпроси.

Всеки човек има вътрешен глас, само че при едни тя е по-развита, а при други - по-малко. Дали ще ви помогне тя или не, постоянно зависи от самите вас. Ако вярвате на своя интуиция и не се съмнявате в него, тогава сигурно по този начин ще можете по-лесно да вземете доста решения в живота ви.

Когато имате чувството, че би трябвало да вземете обещано решение в съответна обстановка, само че се съмнявате, би трябвало да се доверите на вътрешния си глас. Все отново, когато се пробват да ви постановат обещано мнение и решения, а вие чувствате че би трябвало да постъпките по своя си метод, тогава потискате своите персонални стремежи.

Ако постоянно потискате своето предусещане, тогава скоро може да се получи по този начин, че вие ще спрете да вярвате и да усещате своята вътрешен глас, като вследствие на това вашата вътрешна естетика ще се унищожи.

Научете се да вярвате на своя интуиция, по-често му се доверявайте и ще видите, че няма да сгрешите. За да се научите да вършиме това, преди всичко не трябва на интуитивно равнище да угнетяване интуицията си, както и да затваряте очите си вашите персонални чувства за това, какво решение е вярно да вземете.

Най-лесният метод да извършите това е просто да останете сами и да помислите, какво съгласно вас е вярното решение и по какъв начин би трябвало да постъпите в съответната обстановка.

Постарайте се да не се разсейвате от разнообразни звуци. Не мислете за всичките си проблеми дружно, а се концентрирайте върху решението, което е значимо да вземете тук и в този момент. Престанете да мислите единствено логичен, а се доверете изяло на вътрешното си чувство и това, което е вярно.

Не бива да се заблуждавате, че решенията ще дойдат от единствено себе си. Всичко е въпрос на персонална процедура. Успеете ли един път да чуете своя интуиция, по-късно ще ви е по-лесно да го вършиме и да усещате чисто интуитивно какво е редно да извършите в дадена обстановка.

Интуицията може мистериозно да ни насочи към забележителни достижения.

Независимо дали го назоваваме шесто възприятие или даже ангел-пазител, нашият интуиция постоянно работи безупречно. Нещо ви пречи да се доверите на усмихнатия човек пред вас или сте недоволни от рационалното решение, учредено на най-силните причини? Именно зад всички тези чувства стои вашият интуиция.

В тази публикация ще намерите елементарни стъпки, с цел да развиете интуицията си колкото желаете. Ще знаете по какъв начин да слушате вътрешния си глас и по какъв начин да възстановите увереността си.

Как да се научим да чуваме вътрешния си глас

 Вътрешен глас

Можете да се преструвате, че не го чувате дълго и даже не желаете да слушате вътрешния си глас, изключително в случай че критикувате себе си за вашите дейности или решения. Но доста елементарно можете да му дадете убеденост и да управлявате вътрешния монолог, да го превърнете в явен и ефикасен разговор за вас.

Интуицията не е особено психическо равнище или умеене, непокътнато единствено за отдадени, тя може да се научи, и усъвършенства, с цел да направи живота ви елементарен и сполучлив. Работи като памет: до момента в който упражнявате, интуицията ви ще реагира по-бързо и ще стане по-ефективна.

Това не е нищо свръхестествено или мистично, ние просто получаваме проблясъци на информация непрекъснато, макар че не всеки път сме наясно с тях.

Когато информацията може да бъде разумно обяснена и стартира с „ защото…, мисля…, мисля…, обяснението е… и така нататък, не може да става дума за вътрешен глас, а единствено за рационална и познавателна противоположна връзка. Това е и главната причина, заради която доста хора се отхвърлят да развиват интуицията си: тя не се основава на нещо рационално, осезаемо, което може да се изясни с доста думи.

Въпреки това нашият интуиция може да е от огромна изгода и да е по-ценен от всяко рационално пояснение.

Стъпки, които би трябвало да следвате, с цел да развиете интуицията си:

Свържете се още веднъж с тялото си

Тялото ви дава скъпа информация, която можете да възприемете много елементарно: непонятен напън в стомаха, напрежение, което усещате в мускулите, положение на тревога или възбуденост, треперещо око. Можете да ги категоризирате първоначално като неподходяща или удобна обстановка, даже в случай че към момента нямате доста ясно пояснение на тях. Очевидно можете да изпитате удобно общо положение на позитивна еуфория, нараснала сила или жизнеспособност, нараснало равнище на усещане (напр. Повишена зрителна острота), усъвършенствани умствени процеси и др.

Пример: когато сте изправени пред решението да приемете работа, която е явно изключителна, даже значима за кариерата ви, само че тялото ви наподобява отхвърля да ви помогне. Осъзнатият разум ще ви каже, че в този момент имате опция да се утвърдите и че това е вашият късмет. Какво решение мислите, че ще вземете?

Намерете миг и за себе си

 Слушане на вътрешния глас

Интуицията може да се прояви свободно когато и да е: до момента в който сте на път да се разсъните или когато заспите, на път за офиса, до момента в който слушате събеседника си, когато видите вест в ефир по малкия екран или когато прочетете откъс в книга. Но можете да упражнявате интуицията си да се прояви, до момента в който сте сами със себе си и размишлявате. Това може да се случи, когато пиете обичаното кафе или чай, когато четете какво ви харесва или когато спортувате. Най-важното е да не позволявате на всеки да ви отнеме най-ценното време.

Дешифрирайте информацията

Случва ви се да забележите дума, до момента в който се изразявате или чувате към себе си, като че ли настоятелно. Изображението се появява по-често пред очите ви в разнообразни медии: интернет, телевизия. Или имате положение, което не можете да определите и то се появява неведнъж. Постепенно ще забележите към вас, че има редица съвпадения, които може да забележите, знаци, които желаят да привлекат вниманието ви. Това е вашият интуиция, подсъзнание - което се демонстрира точно по този метод.

Не очаквайте ясни добре дефинирани образци. Вътрешният глас се показва посредством кодирано известие, основано на метафори, изображения, знаци или положения. Подобно на фрагментирано известие, информацията ще има смисъл, в случай че упражнявате способността си да превеждате и преобразувате. Със сигурност не се нуждаете от старания, а от положение на мир и внимание, с цел да потвърдите вярно пъзела, който се образува.

Вътрешният ви глас е като нов език

Интуицията на всеки един от нас работи с метафори и категории, които се разграничават. Това, което някой схваща като положително и потребно, за вас може да е тъкмо противоположното. Или по-точно вашият интуиция може да го отхвърля. Ето за какво би трябвало да се водите единствено от своите интуиции, а не от непознатото мнение и въздействие.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР