Интригуващи мистерии на изгубените цивилизации – как можем да знаем

...
Интригуващи мистерии на изгубените цивилизации – как можем да знаем
Коментари Харесай

Интригуващи мистерии на изгубените цивилизации – топ 10 класация

Интригуващи мистерии на изгубените цивилизации – по какъв начин можем да знаем кои сме, в случай че не знаем от кое място идваме? От доста фрагменти от доказателства, обичаи и познания е ясно, че имаме непълна картина на най-ранните дни на човешката цивилизация. Възможно е цели цивилизации, някои с напреднали технологии, да са пристигнали и да си отидат. Най-малкото, човешката просвета доближава доста по-назад във времето, в сравнение с стандартната история признава.

Има доста мистерии в нашето антично минало. Но може да има улики за това минало по целия свят под формата на потънали градове, антични структури, загадъчни писмени знаци, творби на изкуството и други Ето 10 от най-интригуващите елементи от пъзела, които са от нашето минало. Те са обгърнати в тайнственост и друга степен на подозрение, само че все пак всички са очарователни и много завладяващи.

10. Карибските подводни пирамиди

Една от най-интригуващите истории за откриването на руини на изгубена цивилизация е историята на доктор Рей Браун. През 1970 година, до момента в който се гмуркал покрай островите Бари на Бахамските острови, доктор Браун твърди, че е попаднал на пирамида, „ блестяща като огледало “, която съгласно него била висока 37 метра, макар че можел да види единствено горните 27 метра.

Пирамидата имала пъстър похлупак и била заобиколена от руините на други здания. Плувайки в една от стаите, той намерил кристал, държан от две железни ръце. Над кристала висял месингов кол от центъра на тавана, в края на който имало някакъв червен многостранен драгоценен камък. Браун споделя, че е взел кристала, за който се твърди, че има странни, мистични сили.

9. Му или Лемурия

Почти толкоз прочут като Атлантида е именитият загубен свят на Му, постоянно именуван Лемурия. Според традицията измежду доста тихоокеански острови, Му е бил тропически парадайс, ситуиран някъде в Тихия океан. Той е потопен дружно с всичките си красиви поданици преди хиляди години.

Подобно на Атлантида, продължава спор дали в действителност е съществувала тази цивилизация и в случай че е по този начин, къде. Мадам Елена Петровна Блаватска, основателката на теософското придвижване през 1800-те, вярвала, че е в Индийския океан. Древните поданици на Му са се трансформирали в обичани на конспираторите, които придвижват своите просветени послания в сегашното.

8. Потъналият град край Куба

През май 2001 година беше направено вълнуващо изобретение от Advanced Digital Communications (ADC), канадска компания, която картографира океанското дъно на териториалните води на Куба. Сонарните показания разкриха нещо ненадейно и много необикновено на 70 метра под повърхността: камъни, подредени в геометричен модел, който доста приличал на руините на град.

„ Това, което имаме тук, е тайнственост “, споделя Пол Вайнцвайг от ADC. “Природата не би могла да построи нещо толкоз симетрично. Това не е естествено, само че ние не знаем какво е. ” Страхотен потопен град? Трябва да е Атлантида, беше непосредственото предложение на доста запалянковци.

National Geographic прояви огромен интерес към мястото и се включи в последващите следствия. През 2003 година миниподводница се спуска, с цел да изследва структурите. Паулина Зелицки от ADC споделя, че са видели конструкция, която “изглежда, че може да е огромен градски център. Въпреки това би било изцяло безконтролно да кажем какво е било, преди да имаме доказателства. ” Предстоят спомагателни изследвания.

7. Пътуванията до Америка – завладяващи мистерии на изгубените цивилизации

Всички ни учеха, че Христофор Колумб е разкрил Америка. Но това, което желаеха да ни научат обаче, беше, че Колумб почнал формалното европейско настъпление в Америка. Хората са „ разкрили “ континента доста преди Колумб, несъмнено. Известните като индианци са пристигнали тук доста епохи преди Колумб и има доста доказателства, че откриватели от други цивилизации са победили Колумб и тук. Широко признато е, че Лейф Ериксон сполучливо плавал до Северна Америка през 1000 година

Далеч по-странни са откритите артефакти, които допускат, че антични култури са изследвали континента. Гръцки и римски монети и керамика са открити в Съединени американски щати и Мексико; Египетски скулптури на Озирис са открити в Мексико; Открити са и антични еврейски и азиатски артефакти. Истината е, че знаем доста малко за ранните, далечно пътуващи култури.

6. Японските подводни руини

Край южния бряг на Окинава, Япония, под 6 до 30 метра вода се намират загадъчни структури, които може да са били издигнати от някаква антична, изгубена цивилизация. Скептиците споделят, че огромните, многослойни формирания евентуално имат натурален генезис. „ Тогава, в края на лятото на идната година “, написа Франк Джоузеф в публикация за Atlantis Rising, „ различен водолаз във водите на Окинава беше шокиран да види солидна арка или портал от големи каменни блокове, красиво събрани по метод на праисторическа зидария открити измежду градовете на инките от другата страна на Тихия океан, в Андите в Южна Америка. ” Това наподобява удостоверява, че това са руини, основани от индивида.

Архитектурата включва това, което наподобява като павирани улици и кръстовища, огромни формирания, сходни на олтар, стълбища, водещи до необятни площади и процесии, увенчани с двойки извисяващи се детайли, наподобяващи пилони. Ако е потопен град, той е голям. Предполага се, че това може да е изгубената цивилизация на Му или Лемурия.

5. Календара на Маите – завладяващи мистерии на изгубените цивилизации

Има огромно извиване на ръцете по отношение на хипотетичните пророчества от календара на маите. Може би повече хора се опасяват от това, в сравнение с от злокобно предсказаните произшествия през 2000 година Цялото безпокойствие се основава на констатацията, че календарът на маите „ Дълго преброяване “ приключва на дата, която подхожда на нашия 21 декември 2012 година Какво значи това?

Краят на света посредством някакъв световен прелом или война? Или началото на нова епоха за човечеството? Такива пророчества имат дълга традиция да не се сбъдват. 2012 година явно пристигна и си отиде, само че някои хора към момента считат, че има нещо в пророчеството – че 2012 година беше единствено началото.

4. Местоположението на Атлантида

Има толкоз доста теории за същинското местонахождение на Атлантида. Легендата за Атлантида идва от Платон, който написа за красивия, софтуерно напреднал остров с размер на континент през 370 година прочие н. е.. Но неговото изложение на местоположението му е лимитирано и неразбираемо. Мнозина, несъмнено, заключават, че Атлантида в никакъв случай не е съществувала и е била просто легенда.

Тези, които считат, че съществува, са търсили доказателства или най-малко улики в съвсем всяко кътче на земното кълбо. Известните пророчества на Едгар Кейси споделят, че към Бермудските острови ще бъдат открити остатъци от Атлантида, а през 1969 година покрай Бимини са открити геометрични каменни формирания, които съгласно вярващите удостоверяват предсказанието на Кейси.

Други препоръчани места за Атлантида включват Антарктида, Мексико, край крайбрежията на Англия или Испания и евентуално даже край крайбрежията на Куба. Писателят Алън Алфорд твърди, че Атлантида въобще не е била остров, а по-скоро експлодирала планета. Споровете и теориите евентуално ще продължат, до момента в който някой не разкрие табела с надпис: “Атлантида, население 58 234 ”.

3. Линиите Наска

Известните линии на Наска могат да бъдат открити в пустиня на към 320 км южно от Лима, Перу. На низина, дълга почти 60 км и необятна 1.6 км, са гравирани линии и фигури, които озадачават научния свят след откриването им през 30-те години на предишния век. Линиите вървят идеално прави, някои успоредни една на друга, доста се пресичат, което прави линиите да наподобяват от въздуха като антични писти на летището.

Това предиздвикало Ерих декор Даникен в книгата си „ Колесници на боговете “ да допусна, че в действителност са писти за извънземни кораби… като че ли ще им трябват писти. По-интригуващи са гигантските фигури на повече от 70 животни, издълбани в земята – маймуна, паяк, колибри и други. Пъзелът е, че тези линии и фигури са с подобен мащаб, че могат да бъдат разпознати единствено от огромна надморска височина. (Те бяха преоткрити инцидентно през 30-те години на предишния век от прелитащ аероплан.) И по този начин, какво е тяхното значение?

Някои считат, че имат астрономическа цел, до момента в който други считат, че са служили на религиозни церемонии. Скорошна доктрина допуска, че линиите водят до източници на скъпа вода. Истината е, че никой не знае в действителност.

2. Възрастта на пирамидите и сфинкса – завладяващи мистерии на изгубените цивилизации

Повечето египтолози считат, че Големият сфинкс на платото Гиза е на към 4500 години. Но това число е тъкмо това – религия, доктрина, а не факт.

Както споделя Робърт Баувал в „ Епохата на Сфинкса “, „ нямаше надписи — нито един — нито издълбани на стена, нито стела, нито написани върху тълпи от папируси “, които да свързват Сфинкса с този интервал от време. И по този начин, по кое време е издигнат?

Джон Антъни Уест оспори признатата възраст на паметника, когато означи отвесното изветряне на основата му, което би могло да бъде породено единствено от дълго излагане на вода под формата на проливни дъждове. В средата на пустинята? Откъде пристигна водата? Случва се по този начин, че тази област на света е изпитала такива дъждове преди към 10 500 години! Това би направило Сфинкса повече от два пъти по-стар от признатата му сега възраст.

Баувал и Греъм Ханкок са пресметнали, че Великата пирамида евентуално датира от към 10 500 година прочие н. е. – преди египетската цивилизация. Това повдига въпросите: кой ги е построил и за какво?

1. Египетски съкровища в Големия каньон

Изданието на Arizona Gazette от 5 април 1909 година включва публикация, озаглавена „ Проучвания в Гранд Каньон: Забележителни находки демонстрират, че античните хора са мигрирали от Ориента “. Според публикацията експедицията е финансирана от Смитсоновият институт и е разкрила артефакти, които, в случай че бъдат тествани, ще слагат стандартната история с пръст в уста. В пещерата, „ изсечена в твърда канара от човешки ръце “ са открити плочи с писмени знаци, медни оръжия и скулптури на египетски божества и мумии?!?

Макар и мощно завладяваща, истината на тази история е под подозрение, просто тъй като мястото в никакъв случай не е било преоткрито още веднъж. Смитсоновият институт отхвърля всички познания за откритието и няколко експедиции, търсещи пещерата, са пристигнали с празни ръце. Дали публикацията била просто машинация?

„ Въпреки че не може да се отхвърли, че цялата история е комплицирана вестникарска машинация “, написа откривателят Дейвид Хачър Чайлдрес, „ фактът, че беше на първа страница, оповестена от влиятелният Смитсонов институт и даде доста обстоен роман, на няколко страници придава огромна степен на достоверността му. Трудно е да се повярва, че сходна история може да се появи от нищото. ”


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР