Интензивна градушка нанесени щети в Трявна. Съборени са няколко големи

...
Интензивна градушка нанесени щети в Трявна. Съборени са няколко големи
Коментари Харесай

Градушка помля Трявна

Интензивна градушка нанесени вреди в Трявна. Съборени са няколко огромни дървета в града, запушени са канализациите и огромна част от инфраструктурите на кварталите, които се намират по високите места в града са свлечени. След пороя през вчерашния ден беше прекратено придвижването на влаковете, а паднало дърво премаза рейс. Това разгласи кметът на община Трявна Дончо Захариев в ефира на „ Здравей, България ".
Имаше извънредно мощен дъжд, градушка и проливен дъжд, който заля всички улици, запуши канализациите и свлече огромна част от инфраструктурите на кварталите, които се намират по високите места в града. Реагирали сме незабавно. Комисии са огледали местата, организирали сме строителните компании. Има няколко дървета, които са съборени, само че няма вреди около тях. Има и много улици, които са изронени и надлежно цялата настилка е свлечена. Има и нещо сантиментално - многовековното дърво, което се намира на достоверния площад от времето на Пенчо и Петко Славейкови на половина е унищожено. 250-годишната акация е с доста сантиментална стойност за тревненци, добави Захариев.
Кметът заяви, че сцената, на която се означават Славейковите празници в града, е „ смачкана като кутия от кибрит ". Толкова мощен е бил вятърът и толкоз мощен е бил ураганът. Ще създадем всичко допустимо да я възстановим и да приканим гостите на Трявна и тревненци за едни неповторими Славейкови празници, разгласи кметът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР