Intel сподели нови подробности за предстоящото обновяване на своята HEDT

...
Intel сподели нови подробности за предстоящото обновяване на своята HEDT
Коментари Харесай

Intel работи върху 28-ядрен процесор за HEDT платформите

Intel показа нови детайлности за идното възобновяване на своята HEDT платформа.
Ръководителят на отдела Intel Client Computing Group Грегъри Брайънт (Gregory Bryant) заяви, че през четвъртото тримесечие на тази година портфолиото на сегашната hi-end платформа (предполага се, че това е X299/LGA2066) ще се оглавява от 28-ядрен централен процесор. Освен това бе демонстрирана работата на сходен процесор. Показан бе чип, клокнат до 5 GHz при номинална тактова периодичност 2,7 GHz. В известният бенчмарк Cinebench R15 новият процесор сподели резултат от 7334 точки .



За съпоставяне, клокнатият 18-ядрен Core i9-7980XE в същия тест демонстрира към 5000 точки. Не се оповестява каква охладителна система е употребена при 28-ядреното страшилище.

Най-вероятно, въпросният 28-ядрен процесор ще се окаже от семейството Cascade Lake-X, първата информация за която се появи предходната година. Очаква се цената на този чип да надвиши 2000 $.

Представителите на Intel намекнаха и за подготвяно възобновяване на една от всеобщите платформи. Изглежда, че това се отнася за 8-ядрените процесори Coffee Lake-S, данни за които се появиха в формалната документи на процесорния колос.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР