Инспектори са открили дефект на ядрена подводница HMS Vanguard, която

...
Инспектори са открили дефект на ядрена подводница HMS Vanguard, която
Коментари Харесай

Ремонт на ядрена подводница със суперлепило предизвика скандал във Великобритания

Инспектори са разкрили " недостатък " на нуклеарна подводница HMS Vanguard, която е била в корабостроителницата " Девънпорт " в Плимут за поддръжка, заяви Би Би Си.

Установено е, че HMS Vanguard има недостатък " от работа, осъществена в предишното ", когато плавателният съд е бил в изсъхнал док, заяви Министерството на защитата на Англия, като добави, че казусът е бил " неотложно докладван и отхвърлен ".

Изпълнителите от компанията Babcock обявиха, че казусът е " голямо отчаяние " и че " сигурността остава най-важният ни приоритет ". Компанията не е могла да изясни по какъв начин е позволена грешката.

След ремонта на HMS Vanguard, траял седем години, са открити болтове, закрепващи изолацията на тръбите с течност, охлаждаща нуклеарния реактор, които са били залепени със суперлепило, оповестява в. " Сън ", базирайки се на източници от Кралския флот.

Според вестника плоските елементи на най-малко седем болта са се откъснали заради прекалено стягане. Но вместо да оповестят за повредата и да отделят време за подмяната им, служащите вземат решение да ги залепят.

Известно е, че неизправностите са били открити преди реакторът да бъде пуснат на цялостна мощ. Военноморските сили също по този начин обявиха, че няма нуклеарна опасност, даже в случай че повредата не е била открита. По случая се организира следствие.

В отговор на обявата във в. " Сън " английското министерство на защитата е декларирало, че работата е към своя край и че този проблем е бил открит по време на " рутинна ревизия като част от заключителните стадии на изпитването и стартирането в употреба на плана и няма последици за нуклеарната сигурност, свързани с открития проблем ".

Дългата 492 фута (150 м) HMS Vanguard е пристигнала в " Девънпорт " за поддръжка през 2015 година и е трябвало да напусне през 2020 година

HMS Vanguard е водещата лодка от четирите подводници от клас Vanguard, които носят до 16 балистични ракети Trident, които могат да носят голям брой нуклеарни бойни глави.

Една от четирите подводници Vanguard постоянно е в морето, а друга се поддържа във висока степен на подготвеност.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР