Полузащитникът на ЦСКА Тобиас Хайнц получи наградата си за футболист

...
Полузащитникът на ЦСКА Тобиас Хайнц получи наградата си за футболист
Коментари Харесай

Тобиас Хайнц: За ЦСКА второто място е минимумът

Полузащитникът на ЦСКА Тобиас Хайнц получи премията си за футболист на месец април в Първа лига.

Норвежецът съобщи, че той и сътрудниците му са наясно за значимостта на идното домакинство на Черно море. „ Армейците “ се нуждаят от наложителен триумф, с цел да запазят възможностите си за непосредствено класиране в квалификациите на Лига на Конференциите.

„ Загубихме прекалено много мачове. Не успяхме да спечелим точки във значими срещи. Трудно ми е да кажа за какво се получава по този начин. Всеки ден приказваме за това. Не бяхме задоволително положителни и в този момент се борим за второто място. Смяната на собствеността не ни се е отразила на мотивацията и желанието за игра. Надявам се, че това ще се отрази в работата на клуба през идващия сезон. Черно море имаше страховит сезон. Много стабилен тим и го сподели в последния мач против Лудогорец. Всичко зависи от нас - в случай че спечелим последните два мача, второто място е наше “, съобщи Хайнц.



Норвежкият полузащитник приказва и за задачите пред състава.

„ Знаем, че за ЦСКА второто място е минимумът. Разбираме значимостта от това да победим Черно море в четвъртък. Знаем какъв е залогът. Нашата работа е да се фокусираме върху футбола. Може би ще настъпят промени в клуба за идващия сезон. В момента всеки е съсредоточен върху дуела с Черно море “, добави той.

Тобиас Хайнц през сезона бе употребен на разнообразни позиции, само че таза на централен нападател го затруднява най-вече.

„ Да, играх на доста позиции през този сезон. Трудно е да работя като нападател, само че съзнавам, че ни липсват такива. Трябва да се оправяме без Каранга и да търсим оптимални решения в офанзива. Ако загубиш три пъти от Лудогорец, сигурно не можеш да спечелиш шампионата. През този сезон изпитвахме компликации против водещите тимове. Лудогорец привикна да печели шампионската купа. Знаем нашите благоприятни условия и видяхте какъв брой близо бяхме предишния сезон. На терена желаеме едно и също, не мога да кажа каква е разликата. Идваме от Норвегия, където сме научени да даваме всичко от себе си. Всеки е подготвен да поеме отговорността да бъде водач на тима. Без значение дали ще останат Юрген Матай и Амос Юга “, приключи Хайнц.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР