Инспектори от словенското здравно министерство са запечатали в събота всички

...
Инспектори от словенското здравно министерство са запечатали в събота всички
Коментари Харесай

Словения затвори ски курорт, работил въпреки забраната на властите

Инспектори от словенското здравно министерство са запечатали в събота всички лифтове в ски курорта Кървавец, който траял да работи макар възбраната на управляващите ски курортите да одобряват посетители до 1 януари 2021 година, съобщи Българска телеграфна агенция като цитира ТАСС.

Словенската организация СТА заяви, че представители на министерството са обезпечили евакуация на скиорите от пистите до подножието на планината и са пломбирали всички кабини на лифтовете. На администрацията на курорта е наложена санкция от 4 000 евро.

По-рано ръководството на курорта разгласи, че има желание да продължи работата си без значение от възбраната на управляващите. Това провокира рецензия от страна на премиера Янез Янша.

Решението на държавното управление за краткотрайна възбрана за работа на ски центровете влезе в действие на 24 декември. От 1 януари курортите ще могат да одобряват посетители единствено при показване на негативен тест за ковид, изработен не по-рано от 24 часа преди идването на пистата.

От началото на пандемията Словения е записала 114 025 инфектирани и 2532 смъртни случая /по данни към 26 декември/.

В момента в цялата страна е разгласен режим на зараза, неразрешени са всевъзможни публични мероприятия, прекъсната е работата на публичните заведения, като се изключи жизеноноважните.

Пътуването сред общините и в чужбина е позволено единствено по основателни аргументи, а от 21.00 до 6.00 часа работи полицейски час. Единствено изключение се позволява единствено за празничните дати на Коледа и Нова година, когато всички словенци могат да посещават другари и родственици, живеещи на територията на страната.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР