Иновативно обучение се проведе в курорта Камчия, край Варна. На

...
Иновативно обучение се проведе в курорта Камчия, край Варна. На
Коментари Харесай

Край Варна обучаваха граждани и бизнеса как да комуникират с властта

 Иновативно образование се организира в курорта Камчия, край Варна. На него над 50 представители на неправителствения бранш, обществената администрация, бизнеса и читалищата от община Аврен участваха на лекцията на тематика " Създаване на резистентен механизъм за гражданско присъединяване в процеса на взимане на решения на локално и районно равнище ". Тя бе водена от специалиста Борислав Френчев.

В началото на конференцията одобрение изнесе кмета на община Аврен Емануил Манолов.

Целта й бе да се подчертава на това по какъв начин да се подкрепят жителите, бизнеса и неправителствените организации в връзката с локалните и районни управляващи, в сполучливата работа с медиите, с донори и други в процеса на взимане на решения на локално и районно равнище. Коментираха се образци на положителни практики на взаимоотношение сред другите структури на гражданското общество и тяхното взаимоотношение с органите на локалната власт.

Конференцията " Повишаване на гражданското присъединяване в процесите на формулиране, осъществяване и мониторинг на политики и законодателство " бе по план на съдружие " Форум гражданско общество " по оперативна стратегия " Добро ръководство “. Целта й е повишение активността  на жителите и тяхната роля при установяване на публичните потребности и методите на тяхното облекчаване на локално и районно равнище, реализиране на едно отговорно и намерено ръководство. Ще се реализира осведоменост, обвързвана с опцията жителите да вземат участие в работата на локалните и държавни органи и институции. Ще се реализира оптималната координация и консенсус сред жителите и страната по разнообразни тематики, които засягат публичния дневен ред.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР