Инициативата „Три морета“ се развива много бързо политически и икономически

...
Инициативата „Три морета“ се развива много бързо политически и икономически
Коментари Харесай

Борисов: Инициативата „Три морета“ се развива много бързо

Инициативата „ Три морета “ се развива доста бързо политически и стопански с помощта на поддръжката на Съединени американски щати и ентусиазма на страните-членки. Това демонстрира, че има политическа воля за възстановяване на изискванията за развиване на страните от района. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов в телефонен диалог със заместник-държавния секретар по икономическия напредък, енергетика и околна среда на Държавния департамент на Съединени американски щати Кийт Крач, оповестиха от държавната осведомителна работа.

Българският министър председател напомни, че предишния месец държавното управление ни одобри решение да бъдат импортирани 20 милиона евро в капиталовия фонд на Инициативата и назначи народен координатор. „ Желанието ни е да повишим икономическия разцвет освен на страните сред Балтийско, Адриатическо и Черно море, само че и на цяла Европа и предвид на настоящата обстановка, за облекчение на сериозните стопански, финансови и здравни проблеми, породени от пандемията Covid-19 “, посочи в диалога Бойко Борисов.

По време на диалога българският министър-председател Бойко Борисов и заместник-държавният секретар на Съединени американски щати Кийт Крач бяха единомислещи в нуждата от подсилване на дейното двустранно енергийно съдействие. През юни тази година американската страна предложи подписването на двустранен Меморандум за стратегическото съдействие в региона на нуклеарната сила за цивилен цели. „ За България нуклеарната енергетика играе значима роля за гарантиране на националната, районна и европейска енергийна сигурност, като в това време дава сила на налични цени и е основен детайл за прекосяване към нисковъглеродна стопанска система “, посочи българският министър председател Борисов.

В хода на диалога сред премиера Борисов и заместник-държавния секретар Крач беше разисквана и опцията за усилване на съдействието по линия на 5G. През януари тази година Европейската комисия разгласява документ със постоянни и всеобхватни ограничения за съгласуван метод на Европейски Съюз към 5G мрежите. По тематиката си сътрудничат Европейският съюз, Съединени американски щати и НАТО, като задачата е намиране на оптимални решения поради значимостта на тематиката в подтекста на свързаността и сигурността.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР