Инициативата повишава вниманието към замърсяването на река ДунавНай-голямата търговска верига

...
Инициативата повишава вниманието към замърсяването на река ДунавНай-голямата търговска верига
Коментари Харесай

Kaufland дарява пейки с кауза на Русе

Инициативата покачва вниманието към замърсяването на река Дунав
Най-голямата комерсиална верига у нас Kaufland България подарява на жителите и гостите на град Русе 10 пейки с просветителни обстоятелства за река Дунав. Те са ориентирани към повишение на публичното внимание към потребността от запазване на втората по величина река в Европа. Новите градски придобивки ще бъдат ситуирани на едно от най-атрактивните и посещавани места в града – градския пристан. Локацията е определена със съдействието на Община Русе, като задачата е изписаните върху пейките любопитни, само че и тревожни обстоятелства за реката, да доближат до допустимо най-широк кръг от хора.

Дарението е в подтекста на интернационалната самодейност „ Заедно за по-чисти реки: River CleanUp Collective @Дунав “. Тя се организира в 10 страни по самодейност на подразделенията на най-голямата европейска ритейл група – Schwarz, част от която е Kaufland. Освен посредством дарителската акция, екипът на веригата у нас провежда и разчистване на част от брега на река Дунав край гр. Мартен тази събота, 3 септември.

С направеното подаяние и последващата самодейност по разчистване, Kaufland България засвидетелства за следващ път своя дълготраен ангажимент към все по-актуалната екологична тематика – замърсяването на река Дунав. Данните сочат, че от реката пият вода над 23 млн. души в Европа, само че все пак, тя  е една от най-замърсените с пластмаса реки в Европа. Всяка година към 1000 тона пластмасови боклуци се вливат от нея в Черно море.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР